Bild en kvinnlig förare i ett arbetsfordon

Hållbara upphandlingar!

Hur kan Umeå kommun tillsammans med er företagare göra affärer som bidrar till en mer hållbar plats?

Upphandlingsbyrån arrangerar tillsammans med Näringslivsservice återkommande informationsträffar för att underlätta företagens affärer med Umeå kommun!

Varje år upphandlar Umeå kommun varor och tjänster för cirka 4,2 miljarder kronor vilket innebär många affärer med er företagare. Umeå kommun har även långsiktiga klimatmål som vi ska arbeta för att uppnå. Här ser vi att den offentliga upphandlingen en nyckelfråga för att omställningen ska lyckas.

Under träffen kommer vi att berätta om hur kommunen jobbar med dessa frågor och vill höra hur ni företagare kan vara en del i arbetet.

Vi har också bjudit in Ebba Willerström Ehrning från Fossilfritt Sverigelänk till annan webbplats (Regeringskansliet) som kommer att berätta om färdplanerna för fossilfrihet som de har tagit fram tillsammans med ett stort antal branscher. Hon kommer också att beskriva varför de offentliga upphandlingarna spelar en avgörande roll för möjligheterna till att ställa om till ett fossilfritt Sverige. Umeå kommun är även en av 6 deltagande kommuner i Fossilfritt Sveriges Klimatledarprogram för offentlig upphandling, ett program som Ebba kommer berätta mer om under träffen.

Vill du vara med? Anmäl dig då till del 2 i vårens digitala workshopserie:

Torsdag 15 april kl 9.00 – 10.30 Hållbara upphandlingar

 

På eftermiddagen onsdag 14 april skickar vi ut en teams länk till mötet.

Har du frågor om seminariet kontakta: Karin Björk karin.bjork@umea.se Umeå kommun Näringsliv eller Pia Wangberg pia.wangberg@umea.se på Upphandlingsbyrån

Vi har redan skickat ut länken till mötet men kontakta Karin Björk på Näringsliv via mejl karin.bjork@umea.se så hjälper vi dig.
Sidan publicerades