Öppna data, PSI-data

Umeå kommun arbetar med att publicera kommunens data som öppna data. Det betyder att det är fritt för den som vill att återanvända data på det sätt man vill, utan att det kostar något. Syftet är att medborgare, företag, forskare och offentlig verksamhet ska kunna använda detta informationsflöde i sitt arbete, som grund för beslut och för att kunna delta i och bidra till stadens utveckling. Via en webbportal synliggörs informationen för att ge en pedagogisk överblick av innehållet.

Använd våra data

Vi har samlat alla Umeås stads öppna data på en portal och kanske finns den information du söker fritt tillgänglig där utan att du behöver logga in någonstans. I portalen kan du som är utvecklare hämta hem data eller API:er till våra olika datauppsättningar. Där kan även du som inte har någon utvecklingserfarenhet utforska och använda data med hjälp av kartor och diagram.

Portal för öppna datalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frågor om öppna data?

Om du har frågor om våra Öppna data så hittar du kontaktvägar för alla publicerade datauppsättningar på portalen. Har du generella frågor, kontakta oppnadata@umea.se.

Sidan publicerades