Om Lärum

Lärum är Umeå kommuns lärplattform för förskolan och gymnasiet. Här hittar du som arbetar med eller har barn på förskolan eller gymnasiet information om Lärum.

Vårdnadshavare

Du som är vårdnadshavare loggar in i Lärum med din e-legitimation. Genom att du har en egen inloggning och inte använder ditt barns användaruppgifter, så blir det tydligt vem som kommunicerar. Om du redan har en e-legitimation och ditt barns verksamhet använder Lärum kan du logga in i Lärum. 

Om du inte har möjlighet att skaffa e-legitimation, till exempel om du saknar svenskt personnummer, behöver du ta kontakt med personal på skolan för en alternativ inloggning.

Kom ihåg att när du är färdig i Lärum måste du både klicka på logga ut och stänga ner hela webbläsaren (programmet du loggar in med) och inte bara webbfönstret. Om du inte gör så riskerar du att inloggningen ligger kvar under en viss tid och andra kan bli inloggade som dig i Lärum om de använder samma dator.

Elever

För att kunna logga in på lärplattformen använder du som är elev i Umeå kommun samma användarnamn och lösenord som vid inloggning på skolans datorer. Behöver du hjälp med inloggning, vänd dig till din lärare eller berörd person på skolan.

Skolor i Umeå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Personal

Som personal använder du din vanliga datorinloggning till lärplattformen. Behöver du logga in i egenskap av vårdnadshavare använder du e-legitimation, se ovan.

Sidan publicerades