Returbutiken

I Returbutiken kan du fynda bland kommunens överskottsmaterial, polisens hittegods och bidrag från företag och privatpersoner.

Återvinning och återbruk för miljöns skull

Verksamheten kännetecknas av ett miljömedvetet kretsloppstänkande. Med en total butiksyta på cirka 1 900 kvadrat­meter är vi Norrlands största återbruksbutik. Våra lokaler är fyllda med kläder, möbler, datorer, cyklar, husgeråd, böcker, leksaker, film, musik, tavlor och en del byggnadsmaterial.

Från eget snickeri och tapetseri kommer renoverade och omklädda möbler. Verkstaden renoverar upphittade cyklar och tillverkar bland annat grillar och höj- och sänkbara underreden till arbetsbord som vi sedan säljer. Våra fina köksbord är varsamt renoverade på snickeriet. Textilavdelningens kreativa alster hittar du främst i vår om igen-hörna. Det som gemensamt förenar verksamheten är återbrukstanken; tillverkningen i verkstäder sker därför till stor del med återvunnet material.

Lämna överblivna saker

Du kan lämna dina överblivna säljbara saker vid återbrukshus på återvinnings­centralerna Gimonäs och Klockar­bäcken. Vid återvinningscentralerna i Holmsund och Sävar är din gåva också välkommen.

Har du saker du vill skänka bort och behöver hjälp med transport?

Kontakta transportavdelningen via mejl, jobbpoolen@umea.se eller telefon 070-327 91 98 för att boka en tid.

Öppettider

  • Måndag: klockan 12.00–17.00
  • Tisdag: Stängt
  • Onsdag: klockan 12.00–17.00
  • Torsdag: klockan 12.00–17.00
  • Fredag: Stängt
  • Lördag: klockan 10.00–14.00 (varannan vecka, ojämna veckor)

Hitta till Returbutiken

Returbutiken
Tegelbruksvägen 7, 300 meter från Strömpilsplatsen

Åk buss med linje 5.

Karta till Returbutiken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Sidan publicerades