Returbutiken

I Returbutiken kan du fynda bland kommunens överskottsmaterial, polisens hittegods och bidrag från företag och privatpersoner.

Öppettider

Måndag, klockan 12.00–17.00

Onsdag, klockan 12.00–17.00

Torsdag, klockan 12.00–17.00

Tegelbruksvägen 7 – 300 meter från Strömpilsplatsen eller ta busslinje 5.
Karta till Returbutikenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Återvinning och återbruk för miljöns skull

Vår verksamhet kännetecknas av ett miljömedvetet kretsloppstänkande. Med en total butiksyta på cirka 1 900 kvadrat­meter är vi Norrlands största återbruksbutik. Våra lokaler är fyllda med kläder, möbler, datorer, cyklar, husgeråd, böcker, leksaker, film, musik, tavlor och en del byggnadsmaterial.

Från vårt eget snickeri och tapetseri kommer renoverade och omklädda möbler. Vår verkstad renoverar upphittade cyklar och tillverkar bland annat grillar och höj- och sänkbara underreden till arbetsbord som vi sedan säljer. Våra fina köksbord är varsamt renoverade på snickeriet. Textilavdelningens kreativa alster hittar du främst i vår om igen hörna. Det som gemensamt förenar vår verksamhet är återbrukstanken, tillverkningen i våra verkstäder sker därför till stor del med återvunnet material.

Du kan lämna dina överblivna säljbara saker vid våra återbrukshus på återvinnings­centralerna Gimonäs och Klockarbäcken. Vid återvinningscentralerna i Holmsund och Sävar är din gåva också välkommen.

Har du saker som du vill skänka bort och behöver hjälp med transport? Ta då kontakt med vår transportavdelning via mejl, jobbpoolen@umea.se eller telefon 070-327 91 98 för att boka en tid.

Sidan publicerades