Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Vill du berätta om Umeå?

Ska du presentera Umeå för inresta kollegor från en annan stad, eller kanske för dina internationella kunder?

Du är välkommen att använda dessa presentationer av Umeå in sin helhet, eller genom att välja ut de bilder i presentationen som du vill använda. Presentationen finns tillgänglig på svenska, engelska och finska. Den är i PowerPoint-format, som finns tillgänglig i widescreenformat (16:9) och i det äldre standardformatet (4:3).

Presentation av Umeå på svenska

widescreenformat (16:9)

standardformat (4:3)

Presentation av Umeå på engelska

widescreenformat (16:9)

standardformat (4:3)

Presentation av Umeå på finska

widescreenformat (16:9)

standardformat (4:3)

Ska du presentera Umeå för potentiella investerare?

Du är välkommen att använda denna presentation av Umeå in sin helhet, eller genom att välja ut de bilder i presentationen som du vill använda. Presentationen finns tillgänglig på engelska. Den är i PowerPoint-format och finns tillgänglig i widescreenformat (16:9).

Presentation: Investera i Umeå på engelska

widescreenformat (16:9)

Bilden visar två unga umeåbor.

Filmer om Umeå

Down the spine - Filmen visar staden Umeå med omnejd och lyfter fram värden som kännetecknar Umeå. Visit Umeå står bakom framtagandet av filmen.

The Frontrunner - Filmen visar Umeås hårda och mjuka styrkor utifrån de värden som efterfrågas från ett investerarperspektiv.

iCaptial 2018 - Umeås ansökningsfilm till European Capital of Innovation 2018. Umeå vann delad andraplats bakom Athen.

Mikael Damberg om Umeå - Sveriges dåvarande närings- och innovationsminister Mikael Damberg, idag inrikesminister, berättar om sin syn på innovationskraften i Umeå.

Why Tim Brown likes Umeå - intervju med Tim Brown, CEO IDEO. Tim berättar varför IDEO, ett av världens ledande designföretag rekryterar så många studenter från Umeå Institute of Design.

Invest in the Cleantech Region - en film av samverkansplattformen North Sweden Cleantech, om investeringsmöjligheter och innovation i vår gemensamma region.

Att laga hjärnan med dataspel - en film från serien Framtidslandet, en annan bild av Norrland. Om den innovativa forskning och företagande som bedrivs av företaget Brain Stimulation i Umeå.

Sätter Umeå universitet på månen - en film från serien Framtidslandet, en annan bild av Norrland. Om forskarna bakom Umeå Lunar Venture, ett projekt som i konkurrens med projekt från NASA satte Umeå universitet på månen.

The Birch Paradise of the North - en film om vad som ligger bakom att Umeå ibland kallas för Björkarnas stad. Och om de nya kreativa användningsområden som björken fått i dagens Umeå.

Visar exempelbild från presentationen.

Tycker du att någon viktig aspekt av Umeå saknas?

Du är varmt välkommen att kontakta oss för kompletteringsförslag till presentationen.

Kontakt:

Anna Olofsson
marknadschef
anna.olofsson@umea.se

Nils Håkansson
marknadsassistent
nils.hakansson@umea.se

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag