Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Välj IT Umeå

Make IT är ett nätverk som jobbar för att öka IT-intresset hos unga i Umeå. IT-branschen växer, vi behöver fler som pluggar och arbetar med IT. I Make IT ingår It-företag i Umeå, Umeå universitet och Umeå kommun.

Tror du att IT-branschen enbart behöver dem som kan hacka kod?

Då tror du fel. Dagens It-bolag söker sociala problemlösare som på ett kreativt sätt kan ta sig an kundernas utmaningar. Att jobba med IT idag handlar lika mycket om att kunna förstå de situationer då tekniken ska roa, hjälpa och underlätta för människor som att programmera och designa gränssnitt. Därför är det viktigt att du är social, bra på att lyssna och kan lösa problem i ett nära samarbete med kunden. Välkommen till en spännande framtidsbransch som behöver dig – och där du har stora möjligheter att få ett välbetalt jobb!

När du jobbar i ett It-bolag i dag har du ett nära samarbete med dina kunder. It-bolagen söker därför dig som är social och gillar att träffa andra människor.

Älskar du att vara kreativ? Då är IT-branschen superintressant för dig! Här får du chansen att kläcka idéer och komma på nya lösningar – varje dag.

Triggas du av att lösa problem? På dagens It-bolag ställs du ständigt inför nya utmaningar, då produkterna både skall vara smarta och snygga samtidigt som de löser de problem och behov användarna har.

Över 2000 människor arbetar inom IT-branschen i Umeå med allt ifrån dataspelsutveckling, drift av världens börssystem till utveckling av appar för Virtual Reality-glasögon och framtidens mobilbank.

Uminova Innovations hemsida, kan du läsa mer om Umeås It-bolag samt läsa Tech-nyheter från regionen.

Hör av dig till oss om du vill veta mer:

Sogeti
Anders Wink
anders.wink@sogeti.se

Tieto
Patrik Jonsson
patrik.jonsson@tieto.com

ITS, Umeå
Therese Strandberg
therese.strandberg@umu.se

Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag