Portalen för Umeå - kommun, universitet och näringsliv

Startsida

Sök i portalen och umea.se/kommun

Besökare

Sök i portalen och umea.se/kommun

Företagsklimat ur olika glasögon

Torsdag 7 februari l 7.15-9.00 l Rex festsalar

Företagsklimatet är en fråga som engagerar. Många tycker, och många tycker dessutom olika. Statistik visar att Umeå växer snabbt, många nya företag startas och näringslivet har en stark utveckling, samtidigt ser vi rubriker om att företagsklimatet försämrats.

I februari månad belyser Morgonpasset begreppet företagsklimat från flera olika perspektiv. Vad är egentligen goda förutsättningar för företagande. Hur hänger motbilderna ihop, eller gör de inte det?

Mats Andersson, regionchef, Svenskt Näringsliv, berättar om deras jämförande undersökning av företagsklimatet i olika kommuner, och hur de ser på Umeås utvecklingsområden. Jonas Nordin, Företagarna Västerbotten, ger i sin tur sina medlemmars perspektiv på vad som är viktigt för Umeås företagsklimat. Peter Juneblad, näringslivschef, Umeå kommun, modererar och berättar om kommunens fortsatta arbete.

Vi vrider och vänder på de hårda siffrorna, jämför dem mellan kommuner, och inte minst diskuterar vi frågan. Vad är egentligen ett bra företagsklimat och hur kan vi i Umeå fortsätta att skapa goda förutsättningar för företagande.

 

Pris för frukosten: 80 kr, betalas på plats.


VÄLKOMMEN


Arrangörer: Umeå Kommun Näringsliv och Västerbottens Handelskammare.

Sponsorer: Handelsbanken och Sogeti

För frågor kontakta:
Nils Håkansson
076-777 35 36
nils.hakansson@umea.se


ANMÄLAN:

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 6 februari klockan 13.00.

Tidigare morgonpass

Morgonpassets logotyp

Datum våren 2019

7/2
7/3
4/4
2/5
13/6

I Umeå är vi nära varandra.

Gränser kan lätt suddas ut. Morgonpasset är ett forum för korsbefruktning som vanligtvis anordnas första torsdagen varje månad.

Lyssna på spännande människor som pratar om högaktuella ämnen. Och träffa andra än de du träffar på jobbet varje dag. Garanterat inspirerande!


Arrangörer:

Västerbottens Handelskammare

Sponsorer:

Handelsbanken
Umeå kommuns webbplats
Turistbyrå
Umeå universitet
Umeå kommunföretag