Lilla-Anne kock på Tegelslagaren lagar mat

Bra mat för äldre - föredrag, mingel, smått och gott!

Torsdag 19 maj 13.00 - 15.00 bjuds du in till föredrag med legitimerad dietist och överraskningar från Tegelslagarens kök som fick en utmärkelse i White Guide Senior år 2019.

13.00-14.00 Föredrag av Sara Lundström, legitimerad dietist, om kostens betydelse

Att äta bra och röra på sig är det absolut viktigaste vi alla kan göra för att fortsätta att vara så friska och pigga som möjligt. Med åldern förändras kroppens behov av energi och näring. Det gör att vi behöver tänka lite extra på vad och hur vi äter. Några av frågeställningarna som tas upp under föredraget är;

  • Vilka näringsämnen är särskilt viktiga när vi blir äldre?
  • Vad påverkar behovet av energi och näring?
  • Hur får vi i oss allt det vi behöver?
  • Hur hanteras minskad matlust?

Att få för lite energi och näring ger snabbt effekter i form av förlorad kraft och ork. Att kunna få hem färdiglagad mat är en värdefull service som kan beviljas av kommunen om behov finns. Måltiderna tillagas i Tegelslagarens kök. Den tillagas så bra att de år 2019 fick en utmärkelse i White Guide Senior år 2019.

14.00-15.00 Mingel med kockarna Tegelslagarens kök

Du får möjlighet att få provsmaka de lokalproducerade porttionsrätterna när det dukas upp smakbitar från Tegelslagarens meny. Du får dessutom tillfälle att träffa, ställa frågor och mingla med de som lagar maten.

Ingen anmälan krävs.

Föreläsare: Sara Lundström, legitimerad dietist och Lilly-Anne Johansson, driftansvarig kock vid Tegelslagarens kök, Måltidsservice Umeå kommun
Umeå kommun
Torsdag 19 maj, klockan 13.00 - 15.00
Seniortorget

Sidan publicerades