God man och förvaltare

Som god man eller förvaltare hjälper du personer som på grund av exempelvis sjukdom eller någon form av funktionsnedsättning behöver stöd. Det kan handla om allt från att hjälpa till med ekonomin, att deklarera eller kontakta myndigheter till att stötta den enskilde till en meningsfull och värdig tillvaro.

Gode mannen ska se till att den enskilde får den personliga vård och tillsyn han eller hon behöver och verka för den enskildes bästa. Uppdraget är till stor del administrativt och omfattningen kan variera mellan olika uppdrag.

Varje år redogör gode mannen för uppdraget och lämnar in en årsredovisning, en så kallad årsräkning.

Ordning och reda i förtroendeuppdraget

För att bli god man eller förvaltare krävs det att du är rättrådig och i övrigt är lämplig för uppdraget. Du bör också ha en god bild av hur samhället i stort fungerar.

Att vara god man eller förvaltare är ett förtroendeuppdrag, ingen anställning. Du har rätt till ett årligt arvode för ditt uppdrag.

Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse för att bli god man eller förvaltare på www.umea.se/ledigajobb.

Efter att du skickat in intresseanmälan kommer vi att kontakta dig. Du kommer att bli erbjuden en tid för ett personligt samtal där du får veta mer om uppdraget och har möjlighet att ställa frågor.

Överförmyndarenheten i Umeåregionen samordnar och rekryterar gode män och förvaltare i Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Umeå, Vindeln, Vännäs och Örnsköldsvik.

 • Kontakt

  Överförmyndarenheten Umeå

  090-16 61 00, knappval 1 overformyndarenheten@umea.se

  Besöksadress

  Götgatan 3, två trappor

  Postadress

  Överförmyndarenheten, 901 84 Umeå

  Besökstider:
  Måndag–onsdag, klockan 13.30–14.30
  torsdag–fredag, klockan 10.00–11.30

  Under besökstiden kan du hämta och lämna handlingar.
  Besök bokas i förväg via telefon eller mejl.

Sidan publicerades