Hitta aktiviteter på Digitala seniortorget

21 april lanserades Digitala seniortorget. Det är en ny webbaserad tjänst som fungerar som en digital kalender där seniorer kan hitta inspiration och aktiviteter runt om i hela kommunen, samlade på ett och samma ställe. Tjänsten är utformad för att hjälpa seniorer att leva ett aktivt och hälsosamt seniorliv.

Lanseringen av den webbaserade tjänsten firades med mingel och visning av tjänsten på fysiska Seniortorget. Lanseringen blev minst sagt lyckad. Dagen bjöd på sol, värme och en välbesökt invigning med över 100 besökare.

– Det har varit en rolig lansering med många nyfikna besökare. Många seniorer verkade peppade på att börja använda sig av tjänsten för att hitta aktiviteter som passar just dem, berättar Lena Kapstad, samordnare på Seniortorget.

Om du vill lära dig mer om Digitala seniortorget kan du alltid besöka det fysiska Seniortorget på Renmarkstorget 15.

–Alla är alltid välkomna till det fysiska Seniortorget. Vi hjälper gärna till om någon har funderingar kring den nya digitala tjänsten, eller andra frågor för den delen, berättar Lena.

Inspirerande aktiviteter för seniorer

På den webbaserade tjänsten kan seniorer ta del av inspirerande aktiviteter, föreläsningar, mötesplatser och frivilliga uppdrag i hela Umeå kommun. Digitala seniortorget underlättar för seniorer att hitta aktiviteter som passar för just dem, oavsett arrangör. Det är också möjligt att se vilka aktiviteter som arrangeras i ett visst geografiskt område.

Mer information

Digitala seniortorget är framtagen av Umeå kommun i samverkan med seniorer och samverkanspartners.

Till Digitala seniortorget Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 • Kontakt

  Seniortorget

  090-16 65 00 seniortorget@umea.se

  Besöksadress

  Renmarkstorget 15

  Postadress

  903 26 Umeå

  Öppettider:
  Måndag, tisdag, torsdag, fredag, klockan 10.00–15.00
  Onsdag, klockan 11.00–15.00

Sidan publicerades