Förseningar vid resa

Boka resa med marginal

Precis som i den övriga kollektivtrafiken kan resan ta längre tid än om du reser med eget fordon. För att undvika förseningar, tänk på att boka din avresetid med god marginal innan du ska vara på plats på resmålet.

Resegaranti

Om personbil är mer än 10 minuter försenad utifrån överenskommen tid som utlovats vid beställning av resan betalar resenären reducerad egenavgift.

Om fordon med rullstolsplats eller liggande transport är mer än 15 minuter försenad utifrån överenskommen tid som utlovats vid beställning av resan betalar resenären reducerad egenavgift.

Kraftigt försenad eller utebliven färdtjänstresa

Om en transportör har orsakat att en färdtjänstresa har blivit kraftigt försenad eller inte har blivit av, så anmäls det i kommunens webblankett. Anmälan måste göras inom en månad från händelsen.

Efter att anmälan är gjord skickas den vidare till ansvarig transportör. Det finns möjlighet att transportören ersätter dig om förseningen medför att du missat eller blivit kraftigt försenad till inbokad aktivitet; exempelvis bio, teater, idrotts­arrangemang eller motsvarande där resenär har en tid att passa. Ersättning utgörs av resecheckar eller liknande upp till ett maximalt värde enligt gällande avtal.

För att registrera händelsen, lämna en synpunkt här.

Sidan publicerades