Nyhetsbrev maj 2021

Se över ditt färdtjänsttillstånd

I takt med att allt fler blir vaccinerade ökar behovet av att ta sig ut och hälsa på familj och bekanta. För medborgare som suttit i karantän länge, och som har behov av färdtjänst eller riksfärdtjänst, kan det vara klokt att så snart som möjligt se över sitt färdtjänsttillstånd.

- För att undvika långa handläggningstider är det en god idé att se över och skicka in ansökan redan nu. Den administrativa bemanningen på kommunen minskar under sommaren, säger Annika Kjellsson Lind, chef för Tillståndsenheten för färdtjänst på Umeå kommun.

Det står på ditt tidigare beslutsmeddelande hur länge just ditt tillstånd är giltigt. Om tillståndet har gått ut, och du har fortsatt behov av färdtjänst, behöver en ny ansökan göras. Formulär för ansökan finns här på webbsidan. Det går även bra att få ett pappersformulär via brev genom att kontakta Tillståndsenheten via mejl eller telefon.

Kom ihåg att avboka förbokade resor

Om du har förbokade resor mellan bostaden och exempelvis arbete: kom ihåg att avboka dina resor inför eventuell sommarledighet. Ta kontakt med entreprenörens beställningscentral som tar emot bokningsändringar. För resa i personbil: 090-13 40 60 eller boka@cabonlineregionnorr.se. För resa i fordon med rullstolsplats: 090-77 25 70 eller specialfordon@taxidirekt.se

Tyck till om färdtjänst

Har du synpunkter på kommunens tjänster och service?
Låt oss då få veta vad du tycker. På webbsidan finns formulär där du kan lämna synpunkter om specifika händelser som har inträffat i samband med resa i färdtjänstfordon. Berätta gärna både vad som är bra och mindre bra. Observera att du måste lämna dina synpunkter om händelsen inom en månad från att det har hänt för att synpunkten ska kunna hanteras.


Hälsningar
Tillståndsenheten för färdtjänst

 

Sidan publicerades