Yrkespersoner vid olyckssituation vintertid. En brandbil i bakgrunden.

Personal inom räddningstjänst, polis och ambulans i fiktiv situation i samband med kursen Människan bakom uniformen.

Ansök till "Människan bakom uniformen"

Vad innebär det att jobba som till exempel polis eller brandman? Vad händer när någon har skadat sig och behöver ambulanstransport? Hur jobbar socialtjänstens fältgrupp för den som är ung i Umeå? Du som är mellan 15 och 20 år gammal och bosatt i Umeå kommun kan nu ansöka om att delta i Människan bakom uniformen (MBU) som startar 20 februari.

Genom att delta i MBU får du kunskap om vad det innebär att jobba inom polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård. Du får också en inblick i hur socialtjänsten jobbar med unga i vår kommun. Kanske blir du intresserad av att utbilda dig inom något av dessa yrken efteråt? Du kommer att få många värdefulla erfarenheter som är bra att ha när du söker jobb i framtiden.

Ansökan

När du ansöker för att delta i MBU kontaktar ansvariga dig. Alla som ansöker blir inbjudna till en informationskväll och du kommer att bli kallad till en enskild intervju. Slutligen beslutar en grupp av ansvariga för MBU om du får en plats. Urvalet av deltagare är baserat på MBU:s mål att få en så stor spridning som möjligt i gruppen vad gäller ålder, kön och bostadsområden.

I MBU träffas vi en gång i veckan, på tisdagar, under 10 veckor med uppehåll för sport-, påsklov och Valborg.

Mer information

Människan bakom uniformen (MBU) är en kurs i 10 veckor, som riktar sig till dig som är mellan 15 och 20 år och bosatt i Umeå kommun. Som deltagare i MBU får du träffa poliser, räddningstjänst, ambulanssjukvårdare och fältare för att lära dig mer om dem och deras yrken.

Läs mer om MBU

Sidan publicerades