Startsida Umeå kommun
Små bilder över nominerade bidrag till stadsmiljöpriset

Foto: Mattias Lönneborg

SCA Arena vann stadsmiljöpriset 2016

Med 42 procent av rösterna tog SCA Arena i Obbola hem Umeå kommuns stadsmiljöpris 2016. SCA Arena är en multiarena och en av Sveriges största "dirtparker" med cross country-slingor. Den är öppen dygnet runt och gratis att använda för alla.

När omröstningen avslutades 9 oktober hade 1 310 röster kommit in. Vinnaren av Umeå kommuns stadsmiljöpris 2016 blev SCA Arena i Obbola, en multiarena och en av Sveriges största "dirtparker" med cross country-slingor. SCA Arena ligger i Harpsjöns friluftsområde i utkanten av Obbola. Där kan du cykla, styrketräna, åka längdskidor, spela boule och mycket annat. Projektet finansieras med medel från främst Allmänna Arvsfonden, Umeå kommun och Idrottslyftet, och med bidrag från det lokala näringslivet.

– Vi gratulerar SCA Arena till förstaplatsen. Det är en miljö och verksamhet som bidrar till en aktiv och lustfylld fritid för många boende och besökare till vår kommun, säger Anna Flatholm, stadsträdgårdsmästare och medlem i gestaltningsgruppen.

– Antalet röster har mer än fördubblats jämfört med tidigare år och det bekräftar det vi redan vet: stadsmiljöfrågor engagerar människor. Det känns positivt, och det tar vi med oss i vårt fortsatta arbete, säger Tomas Strömberg, stadsarkitekt.

Andraplatsen gick till Elite Hotel Mimer med drygt 18 procent av rösterna. Tredjeplatsen gick till stadsodlingen på Odontologstråket, Ålidhem, med drygt 10 procent av rösterna.

Umeå kommun lämnar priset, en plakett, till vinnaren vid ett väl valt tillfälle.

Tack alla som har röstat på kandidaterna till stadsmiljöpriset!

Kontakt

Anna Flatholm
stadsträdgårdsmästare
090-16 14 44
anna.flatholm@umea.se

Tomas Strömberg
stadsarkitekt
090-16 14 86
tomas.stromberg@umea.se

 

Mer information

SCA Arena ligger i Harpsjöns friluftsområde, längs Anderssons väg, just i utkanten av Obbola tätort.

Hitta till SCA Arena (hitta.se)

Läs om Umeå kommuns stadsmiljöpris

Läs om Gestaltningsgruppen

Sidan har granskats 2018-01-29

Sidans kortadress: www.umea.se/stadsmiljopris