Foto på nio medarbetare som är iklädda gula varseljackor. De står framför Stadshuset.

Gatudriften på Umeå kommun hoppas få hjälp de kommande dagarna. Från vänster: Rickard Strinnholm, Daniel Lundberg, Dag Brändström, Tommy Johansson, Per Hilmersson, Peter Dannberg, Cassandra Viklund, Daniel Södö och Fredrik Eriksson.

Hjälp oss att ta fram gatubrunnarna

Plusgrader innebär töväder och prognosen visar att det fortsätter så hela påskhelgen. Det gör att gatudriften på Umeå kommun uppmanar alla som kan och vill att ge sig ut i solen och göra en insats.
– Det vore toppen om vi fick hjälp att ta fram gatubrunnarna så att smältvattnet kan rinna bort, säger Per Hilmersson, gatudriftchef.

Påsken står för dörren och veckans plusgrader gör att snön och isen smälter snabbt, vilket leder till stora vattenansamlingar. Vattnet behöver rinna ner i gatubrunnarna för att inte ställa till problem för fotgängare, cyklister och bilister.

– Det är fortfarande minusgrader på nätterna och när vattnet fryser får vi isbelagda gator med besvärliga isryggar, vilket ger dåligt väglag, berättar Per Hilmersson.

Tar gärna hjälp

Gatudriften har kallat ut tillgängliga resurser, som jobbar intensivt för att hantera gatorna runt om i kommunen, men tar gärna medborgarnas hjälp i den mån det går.

– Får vi fram gatubrunnarna har vi kommit en bra bit på väg. Om du orkar och vill skulle det vara toppen med hjälp att ta fram den gatubrunn som är närmast din bostad, säger Per Hilmersson.

Sidan publicerades