Bi samlar nektar från en rosa blomma

Följ med på sommarblomsvandring

Årets tema för sommarblommor är Motsatser attraherar, som dag och natt, skog och park eller stilla och storm. Följ med på någon av sommarblomsvandringarna och upplev blomsterprakten. Även i år är planteringarna fyllda av binas favoritväxter.

I år har sommarblomsplanteringarna utformats med inspiration av motsatser som attraherar varandra, där den ena inte skulle finnas utan den andra. Det finns några växter som vi tar vara på år från år. Till exempel våra 60 år gamla Fuchsior och den stora taggiga växten Agave från Mexiko. Även i år värnar vi om pollinerarna både med växtligheten i sig och med förändrad skötseln på våra gräsytor så att de är mer gynnsamma som boplatser och föda för pollinerare.

På Rådhusesplanaden finns upplevelsen av eld och is och i gågatans urnor finns kontrasten mellan högt och lågt. Färgerna i år är en skala från mörkt rött till ljust gula och vita toner. Ta en sväng på stan och se om du kan upptäcka några motsatser som attraherar.

Sommarblomsvandringar

Kom och upplev Motsatser som attraherar själv på guidade sommarblomsvandringar som Umeå kommun bjuder in till. Dagsturerna sker i centrum och startar klockan 14. De är gratis och utgår från konstverket Grön Eld på Järnvägstorget. Vandringarna sker 8, 15, 22 och 29 juli samt 5, 12, 19 och 26 augusti. Vi anpassar oss till rådande smittläge.

Mer information

Läs mer om sommarblommor: www.umea.se/sommarblommor

Sidan publicerades