cyklar står på rad, en personer leder en cykel på gatan

Skräpplockardagarna

På grund av rådande restriktioner runt corona kommer Umeå kommun inte delta i Håll Sverige Rents kampanj Skräp­plockardagarna i år.

Ett renare Umeå ökar trivsel och trygghet

Umeå kommunen lägger mycket resurser på att städa i Umeå, men trots det finns tillfällen då staden är och upplevs skräpig.

Ett renare Umeå ökar vår trivsel och trygghet i kommunen, sparar pengar och främjar turismen. Det är trevligare för alla att vistas på rena gator, torg och parker än där det är skräpigt och smutsigt. En ren miljö är en tryggare och trivsammare miljö för barn, vuxna och djur.

Plocka skräp du också

Varje person kan åstadkomma förändring genom en så enkel åtgärd som att plocka upp skräp. Du bestämmer själv när du vill göra det. Du kan ta med dig en påse varje gång du är ute och går eller springer. Eller göra en vårstädning då snön har smält bort. På lång sikt handler det om att förändra attityder och beteenden så att nedskräpningen minskar. I det arbetet kan vi alla delta.

– Vi uppmanar alla att samarbeta och engagera sig. Nedskräpning är inte bara kommunens ansvar, den som producerar skräp har ansvar för att inte skräpa ner, säger Karin Isaksson, teknisk chef.

Skräpplockningstips

Vad gäller för skolor, förskolor, föreningar, företag och privatpersoner?

Alla kan hjälpa till att städa. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Det material som inte går att sortera kan ni lägga i era sopkärl för brännbart avfall. Eller åka till en återvinningscentral. Vid alla skräpplockning rekommenderar vi att man använder en handske eller vante när man plockar.

Om du vill kan du ändå anmäla dig, skolan eller föreningen för deltagande i Håll Sverige Rents kampanj Skräpplockar­dagarna på www.hsr.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan publicerades