Hämtning av fyllda skräpplockarpåsar

Tack till er som anmält er till Skräpplockardagarna, som i år går av stapeln 16–20 maj 2022. Ni bidrar till ett renare och trivsammare Umeå!

Håll Sverige Rent delar ut skräpplockarpåsar

Håll Sverige Rent delar ut skräpplockarpåsar löpande till de skolor som anmält sig. Senast den 29 april behöver du ha anmält din skola till Skräpplockardagarna för att få ditt material gratis. Leveranstiden är 10 dagar.

Umeå kommun hämtar skräpplockarpåsarna

Under vecka 21, 23–27 maj, kommer kommunen och hämtar de fyllda skräpplockarpåsarna från förskolorna/skolorna.

I den mån det är möjligt ber vi er använda egna sopsäckar. Eller stoppa ihop de små påsarna i varandra så långt det går. För att underlätta hämtningen av säckarna ska de ställas på en yta som är lätt att komma åt med lastbil, endast ett upphämtningsställe per anmäld skola.

Om du inte har behov av hämtning avbokar du det på sidan "Avboka hämtning av sopor"

Lärarhandledning och lektionsupplägg

På Håll Sverige Rents webbplats, www.hsr.se/skrapplockardagarna/pedagogiskt-material-skolor-och-forskolor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns en lärarhandledning som du kan ladda ned för att få tips och idéer på vad som kan göras. Det finns också förslag på lektionsupplägg, med aktiviteter kopplade till skräp och återvinning, för lågstadiet. För de äldre barnen har kortfilmer som kan användas som diskussionsunderlag tagits fram.

Sidan publicerades