Startsida Umeå kommun
Skeppsbron

Skeppsbron

Skeppsbron, nedanför Tullkammaren och kulturhuset Väven, är ytterligare en plats där medborgarna kan njuta av älvens vackra utsikt. Hit lockas besökare året om på grund av den närliggande shoppingen. Längs med kajen finns restaurangbåtar. Planer finns här på stenlagda ytor med gröna oaser samt fria zoner för aktiviteter och arrangemang.

Klimatskyddade sittplatser ska ge möjlighet till avkoppling och möten på tu man hand. Mindre fasta scener för framträdanden och förberedd teknik ska skapa möjlighet för större konserter och arrangemang. Fram till att Staden mellan broarna är färdigställd görs temporära lösningar för att platsen ändå ska kunna användas. I somras skapades till exempel en food-court med sittplatser, växter, målade mattor på betongen och matvagnar för lunch och fika. Det anordnades även konserter och idrottsevenemang på platsen.

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.