Startsida Umeå kommun
Earth Hour 2020

Earth Hour 2020

Lördag 28 mars, klockan 20.30–21.30 deltar Umeå kommun i världens största klimatmanifestation Earth Hour. Vi släcker ned ljuset under en timmes tid för att uppmärksamma klimatfrågan. I år fokuserar Umeå, Skellefteå och Storumans kommuner, på grund av coronavirusets verkningar, på hur vi ska kunna dela mer resurser med familj, vänner och grannar.

Umeå - dela mera

I dessa Corona-tider så behöver vi tillsammans värna om våra gemensamma resurser. Vad äger du som du kan dela med din granne, vänner, familj, jobbarkompisar eller någon okänd? Vad kan du göra för att bidra till en hållbarare värld? Det kan till exempel vara att handla åt någon, dela en grej eller bjuda någon på middag.
Fundera på vad ni kan hjälpas åt med och vilka resurser ni äger gemensamt. Förutom att släcka lyset har Umeå kommun skapat en klimatlöfteskarta där du kan lämna ditt delningsförslag. Titta gärna in på kartan och se andras förslag på vad de är villiga att dela med andra. Här hittar du kartan: https://kartor.umea.se/Earthhour

Vinn en el-cykel med vagn

Till de som lämnar ett delningsförslag mellan 17 mars och 28 mars 2020 kommer klimatsmarta priser att lottas ut. I år har alla chansen att vinna en el-cykel med cykel-vagn och diverse mindre priser.

Salong Earth Hour

Salong Earth Hour är en ny unik möjlighet att vinna exklusiva kunskapshöjande aktiviteter på en timme med våra experter inom Earth Hours klimat- och miljötema för dig och dina vänner, förening eller företag. Aktiviteterna passar för alltifrån två till 30 personer. Alla som tävlar under Umeå kommuns karta har möjlighet att vinna en Salong Earth Hour som genomförs efter sommaren. Aktiviteten genomförs i samråd med vinnaren innan Earth Hour 2021.

Klicka på kartan nedan för att avge ditt klimatlöfte och se vad andra lovar göra för en bättre miljö.

Miljölöfteskartan Miljölöfteskartan

Dessa byggnader släcks i Umeå

Som en symbolhandling kommer dessa byggnades att släckas ned under Earth Hour-timmen 28 mars kl.20.30-21.30

- Stadshuset, Umeå
- Vattentornet på Mariehem

- Rex restaurang i Rådhuset
- Ikea

- Stadskyrkan

Kontakt

Erik Eklund
Energi- och klimatrådgivare
090-16 16 85
erik.eklund@umea.se

Eduardo Pettersson
Energi- och klimatrådgivare
090-16 16 76
karl.eduardo.pettersson@umea.se

Torgny Forss
Energi- och klimatrådgivare
090-161713
torgny.forss@umea.se

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus

Sidan har granskats 2020-03-24

Sidans kortadress: www.umea.se/earthhour