Startsida Umeå kommun

Nätverket Hållbara restaurangers workshopsserie

Här kan du som är med i Nätverket Hållbara restauranger anmäla deltagare till våra workshopträffar. Nedan finner ni kort information om kommande workshop samt ett anmälningsformulär. Notera att det finns en deadline för när er anmälan av deltagare senast ska vara inskickad, vänligen respektera denna.

Uppsamlingsworkshop

Tid: 09:00–11:00
Datum: onsdag 24 april
Plats: Stadshuset Skolgatan 31A

Välkommen till uppsamlingsworskhop för Nätverket Hållbara Restauranger i Umeå. Under denna workshop kommer vi gå igenom guldkornen från workshopsserien som gick av stapeln tidigare under året. Vi kommer behandla ämnena: klimat & energi, matens påverkan och kommunikation. Uppsamlingsworkshopen är perfekt för dig som missat någon eller några av tillfällena, eller för en kollega som inte haft möjlighet att gå på någon workshop.

Vi vill inte att ni ska gå hungriga under förmiddagen, därför kommer det att bjudas på ett lättare vegetariskt fika efter att halva passet har passerat.

Anmälan till workshop

Varje restaurang har möjlighet att anmäla upp till fem personer.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 17 april klockan 16.00.

Workshop 1: Vad är en hållbar restaurang?

Genomförd

Under denna workshop får vi besök av Julia Senninger från hållbarhetskonsultfirman U&We. Julia introducerar oss till nätverket och vad begreppet hållbarhet egentligen innebär samt matsvinn och hur vi kan minska detta i våra restauranger.

Workshop 2: Miljö & klimat

Genomförd

Vi får en genomgång av Jula om de planetära gränserna. WWF besöker workshopen och lär oss mer om matens klimatpåverkan och måltidskonceptet One Planet Plate.

Workshop 3: Energi & ekonomi

Genomförd

Energirådgivarna Eduardo Pettersson och Erik Eklund från Umeå kommun berättar för oss hur energianvändningen påverkar och vilka åtgärder vi kan göra för att minska vårt energiavtryck.

Vi får även besök av Anna Dahlqvist från Diskteknik som berättar vilka besparingar man kan göra inom disk, köksstäd och nonfood

Workshop 4: Kommunikation

Genomförd

Jennie Vennberg som är kommunikatör i klimatprojektet Den koldioxidsnåla platsen på Umeå kommun ger en djupare förståelse för hur vi kan kommunicera om hållbarhet, både internt med vår personal men också externt med våra gäster.

Josefine Larsson från KRAV berättar för oss om certifieringar som ett sätt att kommunicera sitt hållbarhetsarbete.

Europeiska unionen, Europeiska regionala utvecklingsfonden, logotyp.
Kontakt

Är du intresserad och vill få mer information? Kontakta samordnare för nätverket:

Märta Streijffert
miljö- och hälsoskydd
Umeå kommun
090-16 66 73
marta.streijffert@umea.se

Vi är en del av Green Umeå

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus

Sidan har granskats 2019-11-29

Sidans kortadress: www.umea.se/hrworkshop