Startsida Umeå kommun

Nätverksträffar för Hållbara Restauranger Umeå

Här kan du anmäla deltagare till Hållbara Restaurangers nätverksträffar och läsa kort om tidigare genomförda träffar.

Nätverksträff 5: Energiåret som varit

Tid: 8:00 - 09:30
Datum: tisdag 10 december
Plats: Lottas krog

Välkommen till höstens andra nätverksträff. I december månads anda kommer denna morgons frukost vara inspirerad av den kommande julen. Som vanligt kommer det finnas tid för mingel i början av träffen. Temat för decembers nätverksträff är Energiåret som varit och vi kommer gå igenom exempel från er restauranger för att inspirera och sporra till vidare energibesparingar hos er restauranger. Under morgonen kommer vi även lämna utrymme för samtal kring övriga frågor som rör restaurangnätverket här i Umeå.

Anmälan till Nätverksträff 5

Varje restaurang har möjlighet att anmäla upp till fem personer. Det kommer att bjudas på frukost under träffen.

Det är inte möjligt att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 6 december klockan 12.00.

Nätverksträff 4: Vi blickar i backspegeln och framtidsspanar

Genomförd

Under denna träff tog vi en titt i backspegeln, där deltagarna delade med sig av erfarenheterna från aktiviteter som genomförts det gånga året. Vi blickade också framåt. Märta och Eduardo kommer dela med sig av hur framtidsplanerna för nätverket ser ut. Vi vill bjuda in er restauranger i denna diskussion och höra era tankar och önskemål.

Nätverksträff 3: Hållbar öl

Genomförd

Under denna träff fick vi lyssna till en av nätverkets egna medlemmar Alexander Gregor som berättar om sina erfarenheter från att jobba som bryggare och hur vi kan tänka kring hållbar öl på menyn. Träffen avslutades med att rundabordssamtal där vi diskuterar ölens betydelse i hållbarhetsfrågan.

Nätverksträff 2: Hållbart fiske på menyn

Genomförd

Denna nätverksträff går under temat hållbart fiske och vi kommer att arbeta med frågor som rör: vad är egentligen hållbar fisk och hur kan ni som restauranger tänka för att gynna en hållbar fiskenäring?

I slutet av nätverksträffen får vi besök av Smakfestivalen com berättar om ett event med möjlighet för nätverket att synas under festivalen.

Studieresa till Peckas tomater

genomförd

Hållbara Restaurangers studieresa till Europas största kretsloppsodling, Peckas Tomater. Peckas Tomater är belägna i Härnösand. Deras odling består i att de odlar regnbåge i fiskbassäng och tomater i växtbäddar i ett slutet kretsloppssystem. Under det cirka 1,5 timme långa besöka kommer vi få lära oss mer om hur deras odling fungerar.

Nätverksträff1: Lokalt med REKO-ringen.

Genomförd

På vårens första nätverksträff för Nätverket Hållbara Restauranger i Umeå får vi besök av en av grundarna till REKO-ringen i Umeå, Maxim Vlaslov. Vi får höra mer om hur REKO-ringen startade, hur den fungerar och hur ett samarbete kring mellan REKO-ringen och Umeås restauranger skulle kunna se ut.

Kontakt

Märta Streijffert
miljö- och hälsoskydd
Umeå kommun
090-16 66 73
marta.streijffert@umea.se

Sidan har granskats 2019-11-25

Sidans kortadress: www.umea.se/hrnatverkstraff