Startsida Umeå kommun
#bussigsommar Tre barn väntar på bussen i en busskur

Ett av de vinnande bidragen i fototävlingen.

Bussig sommar – upptäck Umeå med buss

Se stan från ett annat perspektiv och testa hur det kan vara att åka buss till ställen som du vanligtvis tar bilen till. Upptäck fördelarna med bussen samtidigt som du gör en insats för miljön!

Jag vill också testa bussen! Vart kan jag åka?

Umeå vimlar av fantastiska besöksmål. Vi har skapat en karta där du hittar några förslag på ställen som du kan besöka med buss. Där kan du läsa vilken hållplats du kliver av på och vilka busslinjer som går dit.

Karta med exempel på besöksmål som du når med lokaltrafiken

Du hittar fler besöksmål på turistguiden Visit Umeås webbplats. Om du inte hittar någon information om hur du tar dig dit med buss kan du skriva in adressen i lokaltrafiken Ultras reseplanerare. Där finns också tidtabeller och biljettinformation.

Besöksmål på Visit Umeå

Planera din resa med Ultra

Tävling

Under sommaren 2017 fanns möjlighet att delta i en fototävling som uppmuntrade till att resa med buss till utflykten. Deltagarna fotograferade och lade ut bilder på Instagram eller Facebook och taggade sedan bilderna med #bussigsommar. Ett av de vinnande bidragen ser du överst på sidan.

Umeå kommun satsar för klimatet!

Kampanjen Bussig sommar var en del av Umeå kommuns klimatarbete och genomfördes i samarbete med Ultra och Visit Umeå, i syfte att inspirera fler att resa mer med buss. Sex bilåkande hushåll var "ambussadörer" och använde bussen till sina utflyktsmål istället för bil.  Ambussadörerna fick periodkort på bussen och återkopplade sina erfarenheter efter sommaren som en del i utvärderingen. #ambussadör

Läs mer om klimatarbetet

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus