Startsida Umeå kommun
Recykla - en cykeldelningstjänst med återbrukade cyklar.

Ny cykeldelningstjänst med återbrukade cyklar

Recykla - Umeås första cykeluthyrningstjänst av återbrukade cyklar öppnar på Cykelstället i sommar. Projektet Sharing City Umeå erbjuder i samarbete med Umeå Wheels uthyrning av 25 återbrukade cyklar mellan 24 juni och 16 augusti.

Behovet av en cykeluthyrning i Umeå och dess omgivning växer under sommarperioden från både Umeås invånare och besökare och i år ges möjligheten att hyra en återbrukad cykel på Cykelstället.

– Att kunna erbjuda uthyrning av återbrukade cyklar tillsammans med Umeå Wheels medför flera positiva värden och en ökad tillgänglighet till besöksmål i Umeå och dess omgivning. Återbrukade cyklar är även klimatsmart och gör att vi sparar på våra gemensamma resurser. Det har länge legat högt upp på Sharing City Umeås önskelista och i sommar blir det äntligen verklighet, säger John Bylund, Sharing City Umeå.

Test av cykeluthyrningstjänst

Umeå Wheels är en start-up som startades av ett antal masterstudenter vid Umeå universitet 2019 med affärsidén att hyra ut återbrukade cyklar till studenter. Tillsammans med Sharing City Umeås projektpartner Coompanion utvecklades affärsidén att hyra ut återbrukade cyklar till studenter, en tjänst som varit mycket populär med över 600 uthyrda cyklar.

– Det känns jättekul att vi som start-up-bolag fått förtroendet av Sharing City Umeå att vara med och testa Umeås första cykeluthyrningstjänst av återbrukade cyklar. Det ska bli spännande, vi hoppas att det ska visa sig att det finns ett stort behov och att det blir en tjänst som kan utvecklas och återkomma varje sommar, säger Aamer Barood, vd för Umeå Wheels AB.

Kontakt

John Bylund
Sharing City Umeå
Umeå kommun
090-16 53 76
john.bylund@umea.se


Aamer Barood
Vd Umeå Wheels
0723- 777 135
aamer.baarod@umeawheels.se

Ingela Hjulfors Berg
projektkommunikatör
Sharing City Umeå
070-314 59 26
ingela.hjulfors.berg@umea.se