Startsida Umeå kommun

Landsbygdsutveckling

Umeå kommun är både stad och landsbygd. Cirka 30 procent av kommunens invånare bor utanför Umeå centrum i mindre tätorter och byar samt i de stora tätorterna Sävar, Hörnefors, Holmsund och Obbola. Procentuellt sett är befolkningstillväxten något större på landsbygden än i kommunen i stort.

Umeå landsbygd är variationsrik och erbjuder en mångfald av attraktiva boendemiljöer. Här är det möjligt att bo utmed kusten, nära älven, vid sjöar, skog, åkermark, berg och slätter. Här finns närhet till naturen samt utrymme för rörelse och aktivitet. Här blandas lugn och livskraft. Det tätortsnära läget gör att stad och landsbygd tar del av varandra.

Vår landsbygd kryllar av lokalt engagemang, kreativitet och företagsamhet. Det starka föreningslivet och andra landsbygdsaktörer har en viktig roll i Umeå kommuns arbete med landsbygdsutveckling.

Nyheter

Prenumerera på nyheter

Vill du prenumerera på nyheter om landbygdsutveckling?
Fyll i din mejladress och klicka på "OK". Som prenumerant får du ett mejl när en nyhet publiceras. Du kan när som helst avsluta din prenumeration.

När du anmäler dig samtycker du till att vi sparar och använder din mejladress för att skicka nyheter om landbygdsutveckling. Läs mer om behandling av din mejladress för denna prenumerationstjänst och dina rättigheter på www.umea.se/prenumerationbehandling

Hantera prenumeration
Kontakt

Jennie Bergvall Kalén
Övergripande planering
Umeå kommun
090-16 14 74
0735- 24 58 44
jennie.bergvall.kalen@umea.se

Sidan har granskats 2020-01-15

Sidans kortadress: www.umea.se/landsbygd