Chatrin lämnar kommunen efter ett långt arbetsliv

Efter 44 år som medarbetare i kommunen går Chatrin Lindgren, Miljö-och hälsoskydd, i pension. Insidan ställde några frågor om tiden i stadshuset och livet som stundar nu.

Hur känns det att lämna Umeå kommun efter så många år?

– Det känns overkligt och lite sorgligt, jag har ju jobbat sedan jag var 18 år. Jag kom till Umeå kommun i november 1975 och har varit här sedan dess. För mig har alltid jobbet varit viktigt och haft hög prioritet.

Vilka arbetsuppgifter har du haft?

– Jag började som administratör på Bygglov. Där var jag i 18 år. Jag jobbade bland annat med att skriva ut bygglovsbeslut och renskriva handskrivna underlag från bygglovshandläggarna. Ju kladdigare underlag, desto roligare. Jag gillar ordning och reda och att presentera fina utskrifter från deras kladdiga underlag var något jag gillade. Sedan gick jag över till Miljö- och hälsoskydd som administratör och här har jag varit sedan dess och trivts jättebra med både arbetsuppgifter och arbetskamrater.

Administratör var årets drömjobb 2016, vad lockar med uppdraget?

– Tja, inte är det då lönen … ha ha ha. Fast jag håller med om att det är ett roligt och väldigt omväxlande jobb. Ingen dag är den andra lik. Jag är som en spindel i nätet här på Miljö-och hälsoskydd. Som administratör har jag koll på mycket och får även mycket uppskattning av mina medarbetare för det. Jag har ett utpräglat ordningssinne och det är också något som krävs för jobbet.

Har du något särskilt planerat nu när du går i pension?

– Det är den vanligaste frågan jag får just nu. Jag har faktiskt inte planerat något särskilt, förutom att jag nu kommer att få disponera min tid som jag vill. Jag har både trädgård och barnbarn som jag vill ägna mer tid åt. I höst kommer jag att plocka bär, det gillar jag. Min man och jag driver ett handelsbolag där vi tillverkar och säljer hemslöjd på marknader och mässor, så det kommer vi kanske ägna lite mer tid åt. Men annars så tänker jag mest låta saker få komma som de vill och bara njuta av livet.

Det låter härligt, tack för din insats och lycka till med pensionärslivet!

– Tack! Jag ser fram emot det nya liv som nu börjar för min del.

Umeå Kommun

Insidan är Umeå kommuns personaltidning. Insidan vill bidra till gemenskap, nytta och glädje i arbetet. Läs om medarbetare, verksamheter och händelser i kommunen, låt dig inspireras av andra och bidra själv med tips, inspiration och goda exempel. Lämna gärna tips och synpunkter via www.umea.se/insidantips.