Har du tips, frågor eller
synpunkter till Insidan?

Kontakta redaktionen

Dummybild

Anders Nylander, rektor, och Lars Karlsson, fastighetsförvaltare, utanför paviljongen

Bra skötsel av lokaler gav tårta

När Förskolan Karusellen i Obbola efter två år flyttade från paviljongerna de hade varit i när deras förskola byggdes om var lokalerna i mycket fint skick, så fint att det inte blev några merkostnader för slitage. Det är så ovanligt att Fastighet bestämde sig för att bjuda personalen på förskolan på tårta.

– Jag är otroligt imponerad av personalen, de är verkligen värda tårta för att ha tagit så väl hand om lokalerna, säger Lars Karlsson, fastighetsförvaltare, Fastighet.

Det är vanligt att det tillkommer kostnad för att bland annat måla om tillfälliga lokaler. Det slitaget kan kosta 100 000–150 000 kr. Hur länge verksamheten har varit i de tillfälliga lokalerna spelar roll, men ibland kan det kosta 100 000 kr att reparera slitage efter en verksamhet som nyttjat en paviljong i tre år.

– Det är föredömligt att de kunnat hantera paviljongen i två år utan att det inneburit någon merkostnad för kommunen, säger Lars Karlsson.

Anders Nylander, rektor på Förskolan Karusellen, säger att de har haft som strategi att vara rädda om lokalerna och sätta upp så lite som möjligt på väggarna.

– Vi jobbar mycket med frågor om hållbar utveckling med barnen, att vara rädda om vår miljö men även vara rädda om vårt hus, våra saker och om varandra, säger Anders Nylander.

Kommentera:

Kommentarer
Lämna en kommentar
Lämna en kommentarDummybild

Paviljongerna som verksamheten lämnat efter två år (klicka för större bild)

Dummybild

Tårtleverans till personalen i den nybyggda Förskolan Karusellen (klicka för större bild)

Umeå Kommun

Insidan är Umeå kommuns personaltidning. Insidan vill bidra till gemenskap, nytta och glädje i arbetet. Läs om medarbetare, verksamheter och händelser i kommunen, låt dig inspireras av andra och bidra själv med tips, inspiration och goda exempel. Lämna gärna tips och synpunkter via www.umea.se/insidantips.