SÖK

Man föreläser

Peter Juneblad, näringslivschef, pratade om hur näringslivet kan bidra till ett rikt seniorliv.

Seniorvimmel lockade många till Väven

Fredag 25 maj var en rad verksamheter på plats i Väven för att delta i årets seniorvimmel. Många äldre kom för att få veta mer om kommunens service och framtidens äldreomsorg. Det blev en eftermiddag fylld av inspiration, framtidstro och trevliga möten.

– Bra att vi kan samla så många olika verksamheter och berätta för kommunens äldre vad vi erbjuder och vad vi planerar för framtiden. Seniorvimmel är också ett tillfälle att mötas, diskutera, svara på frågor och ta del av synpunkter. Tack alla medarbetare som var med, hälsar Pernilla Henriksson, äldreomsorgsdirektör.

Föreläsningar och utställningar

En lång rad korta föreläsningar med olika tema intresserade många. De handlade om allt ifrån motion, bra mat och kultur till visioner, planering av senioranpassade bostäder, volontärarbete och aktiviteter på kommunens träffpunkter. De flesta verksamheter hade också en utställning där besökare fick veta mer och kunde ställa frågor. Kommunens nya äldreplan lanserades också under dagen.

I multisalen visades nya digitala lösningar, till exempel medicinrobot, GPS-klocka, armband med artificiell intelligens, VR-glasögon med mera. Besökare tog chansen att få tips på hur man kan använda digital teknik i vardagen.

Läckra smakprov

En strid ström av seniorer passerade också matstudion där Måltidsservice dukade upp bordet med läckra smakprov från menyn på kommunens äldreboenden.

Dagen avslutades med en paneldiskussion om framtidens äldreomsorg med Janet Ågren (S) och Veronica Kerr (KD), ordförande respektive vice ordförande i äldrenämnden.

Man vid skärm

Stefan Granberg, IT-funktionen, visade upp tekniska hjälpmedel för telefoni.

Grupp av medarbetare

Riitta Päivärinta Stenvall, Aino Dahl, Peter Steggo och Camilla Törnroos informerade om äldreomsorg på samiska och finska.

Kvinna föreläser

Pernilla Helmersson, Övergripande planering, berättade om Umeå om tio år i ett äldreperspektiv.

Kommentarer

  Du måste vara inloggad för att få kommentera

  Stängd för fler kommentarer

  300
  Fler artiklar
  Kock

  Kristoffer Johansson, kock på Måltidsservice, serverade besökare goda smakprover.

  Kvinna vid roll-ups

  Jenny Karlsson berättade om träffpunkter för seniorer och stöd till anhöriga.

  Tekniska hjälpmedel, larm

  Olika typer av larm för äldre.

  Två glada vimmelvärdar

  Camilla Ullström och Frida Norberg, kommunikationsenheten, var vimmelvärdar och visade besökare tillrätta.

  Insidan är Umeå kommuns personaltidning. Läs om medarbetare, verksamheter och händelser i kommunen, låt dig inspireras av andra och bidra själv med tips, inspiration och goda exempel.

  Insidan vill bidra till gemenskap, nytta och glädje bland alla medarbetare. Kommunikationsenheten ger ut Insidan, normalt med tio nummer per år. Lämna gärna tips och synpunkter via www.umea.se/insidantips.

  Umeå Kommun