Startsida Umeå kommun

Folkbokför dig i Umeå när du flyttar hit

Har du nyligen flyttat till Umeå eller är du på väg att göra det? Kanske för studier, arbete eller av något annat skäl? Kom i håg att folkbokföra dig i Umeå också. Du ändrar din folkbokföringsadress direkt på Skatteverkets webbplats.

Att vara folkbokförd där du bor har många fördelar. Du får din post till rätt adress, du har möjlighet att söka bostadsbidrag, kan söka stipendier i kommunen och skaffa dig en hemförsäkring. Söker du vård ska du i första hand också vända dig till din hemkommun, där du är folkbokförd.

Skatteverket hanterar folkbokföring i Sverige, inte kommunerna. Läs mer om folkbokföring och vad du behöver göra för att bli rätt folkbokförd när du flyttar. Du ändrar din folkbokföringsadress direkt på Skatteverkets webbplats.

www.skatteverket.se/folkbokforing

www.skatteverket.se/studentflytt

Välkommen till Umeå!

Mer information

Läs mer om folkbokföring och vad du behöver göra för att bli rätt folkbokförd när du flyttar:

www.skatteverket.se/folkbokforing

www.skatteverket.se/studentflytt

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.