Startsida Umeå kommun
Cykel- och plåtverkstad

Cykel- och plåt

Vår cykel- och plåtverkstad är en serviceenhet för hela huset. Arbetsuppgifter kan variera beroende på tillgång och efterfrågan, men vi reparerar och tillverkar detaljer, beslag och liknande till den övriga produktionen. Vi tillverkar även olika nyttoföremål av material som vi får in, till exempel grillar, rökar, båtvagnar. Att vara innovativ och uppfinningsrik är två viktiga egenskaper på vår avdelning.

I cykelverkstaden går vi igenom och renoverar de övergivna cyklar, som lämnas in från bostadsområden runt om i kommunen. Dessa går sedan vidare till försäljning i butiken. Populärt bland studenter som behöver en cykel till bra pris.

Vi har ett avtal med hemtjänsten, HSIH och övriga kommunala verksamheter. Vi servar cyklar, byter däck och lagar kommunens cirka 250 cyklar. Vi har även tjänsten där vi hämtar och återlämnar cyklarna.

Kontakt

Jon Matsson, arbetsledare
070-341 68 22
jon.matsson@umea.se

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.