Startsida Umeå kommun

Betala med e-faktura

Umeå kommun erbjuder kunder e-faktura, vilket innebär att du som privatperson kan få fakturan presenterad i din internetbank.

Så fungerar e-faktura

E-faktura innebär att vi elektroniskt skickar fakturan till din internetbank. E-fakturan innehåller samma uppgifter och kommer med samma tidsintervall som vanliga fakturor. Du får ett meddelande i din internetbank när du har en faktura att betala och kan välja mellan att godkänna betalning direkt eller att titta på fakturaspecifikationen innan du godkänner fakturan. Alla uppgifter för att göra betalningen är redan ifyllda, så du slipper knappa in OCR-nummer, datum och belopp.

Fakturamottagare och fakturabetalare kan vara olika personer. Om du som är fakturabetalare inte är samma person som fakturamottagare måste du vid anmälan ange fakturamottagarens personnummer.

Säkerhet

Det är bara du som kan se e-fakturan via din internetbank.

Anmäl/säg upp e-faktura

Anmäl att du vill ha e-faktura via din internetbank. Om du senare inte längre vill vara ansluten till e-faktura, avregistrera dig via din internetbank.

Kontakt

Anmäl att du vill ha
e-faktura via din internetbank.

Har du frågor om
e-faktura, kontakta:

Ekonomifunktionen
090-16 11 18
kassan@umea.se

Sidan har granskats 2018-12-11

Sidans kortadress: www.umea.se/efaktura

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.