Startsida Umeå kommun
Seniorträning på Nolia

Cirkelträning för seniorer startar 15 oktober

Med start 15 oktober kan du som är 65 år eller äldre delta i vår träning i friidrottshallen på Nolia. Du deltar kostnadsfritt och på plats finns ledare som inspirerar och hjälper till att anpassa rörelser efter behov.

Två dagar i veckan, tisdagar och fredagar, från och med 15 oktober kan du som är 65 år eller äldre träna kostnadsfritt i friidrottshallen på Nolia. Du har där möjlighet att vara med på ledarledd cirkelträning där vi tränar balans, styrka, rörlighet och kondition. Du kan också testa olika friidrottsgrenar. På plats finns ledare som inspirerar, hjälper till att anpassa rörelser efter behov och som kan hjälpa dig att komma igång efter förmåga, dagsform och träningsvana. Du behöver inte anmäla dig i förväg.

  • Tisdagar, klockan 11–12, mellan 15 oktober och 10 december
  • Fredagar, klockan 12–13, mellan 18 oktober och 13 december

Cirkelträningen planerades tidigare att dra igång första veckan i oktober men på grund av arbete med omläggning på banorna måste vi tyvärr skjuta fram starten till 15 oktober.

En satsning för dig som senior

Att erbjuda seniorer en ett brett utbud på träningsaktiviteter är en del av Umeå kommuns satsning på att öka den fysiska aktiviteten hos personer som är 65 år och äldre. Förutom träning i friidrottshallen har du som är 75 år eller äldre 10 procent ytterligare rabatt på årskort på Navet, Storsjöhallen och Sävar simhall. Rabatten gäller på de redan rabatterade priserna för seniorer.

Kontakt

Therese Dahlberg
arbetsledare friskvård
Umeå kommun
070-996 25 71
therese.dahlberg@umea.se