Startsida Umeå kommun
Seniorträning på Nolia

Cirkelträning för seniorer på Nolia

Tisdagar och fredagar kan du som är 65 år eller äldre delta i vår träning i friidrottshallen på Nolia. Du deltar kostnadsfritt och på plats finns ledare som inspirerar och hjälper till att anpassa rörelser efter behov.

Tisdagar klockan 11–12 (till och med 23 april) och fredagar klockan 12–13 (till och med 26 april) har du som är 65 år eller äldre möjlighet att delta i ledarledd cirkelträning där vi tränar balans, styrka, rörlighet och kondition. Du kan också testa olika friidrottsgrenar. På plats finns ledare som inspirerar, hjälper till att anpassa rörelser efter behov och som kan hjälpa dig att komma igång efter förmåga, dagsform och träningsvana. Du deltar kostnadsfritt och det kräver ingen föranmälan.

En satsning för dig som senior

Att erbjuda seniorer en ett brett utbud på träningsaktiviteter är en del av Umeå kommuns satsning på att öka den fysiska aktiviteten hos personer som är 65 år och äldre. Förutom träning i friidrottshallen har du som är 75 år eller äldre 10 procent ytterligare rabatt på årskort på Navet, Storsjöhallen och Sävar simhall. Rabatten gäller på de redan rabatterade priserna för seniorer.

Kontakt

Jonna Kling Segrén
friskvårdssamordnare
Umeå kommun
070-579 55 55
jonna.segren@umea.se