Startsida Umeå kommun
Uppslag av Båtsportguiden

Klicka på bilden för att se den i större format.

Ny båtsportguide för Umeås kust

Nu finns Båtsportens guide till Umeåkusten, för kuststräckan Ratan–Järnäsklubb. Guiden ger dig bra information om ankringsplatser, hamnar och service med mera utmed kuststräckan.

I Båtsportguiden får du koordinater för hamnar/ankringsplatser. Det finns kort information om skydd från vindar, hur insegling går till, hinder och djup med mera. Det finns också en beskrivning av hamnen/ankringsplatsen, service, historik och en allmän beskrivning av platsen. Om det finns webbplatser med mer information om platsen, så finns webbadresserna också med i guiden.

– Båt och friluftsliv intresserar många människor och det finns många vackra platser längs Umeås kust. Vi hoppas att Umeås nya båtguide blir till stor glädje för båtfolket, friluftsintresserade och för turister som planerar att åka båt till Umeå, säger Stefan Hildingsson, fritidschef, Umeå kommun.

Än så länge finns kartan här på webben, men inom kort kommer den att finnas i tryckt format, till exempel på Visit Umeå turistcenter och i vissa hamnar.

Broschyr
Båtsportguiden Umeå 2017

Båtsportens guide (pdf, 9,1 MB)

Båtsportens guide (pdf, 4,7 MB)

Mer information

Läs mer om hamnar, brohöjder och båtliv i Umeå på
www.umea.se/batliv.