Startsida Umeå kommun

Stipendiater presenterades på idrottsgalan

Under Umeå idrottsgala presenterades fritidsnämndens stipendiater 2020: Edvin Erfanian Mehr, A3 basket Umeå, Moa Lundgren, Kjell Forssell, Alf Söderlund och Bo Andersson. Fritidsnämnden vill med de årliga stipendierna uttrycka sin uppskattning för ett värdefullt ideellt ledarskap, föreningsengagemang och idrottsliga prestationer som har utförts under det senaste året.

Stipendiaterna är ungdomsledare, eldsjälar eller idrottsutövare i någon av Umeås föreningar som utmärkt sig speciellt under året eller de som arbetat i det tysta i många år.

Vinnare av Umeå kommuns fritidsnämnds stipendier 2020:

Årets ledare: Edvin Erfanian Mehr, UFC akademi
Med sin ambition, passion och sitt engagemang sätter Edvin Erfanian alltid ungdomarnas utveckling i första hand. Trots sin unga ålder så är han en erfaren ledare som definitivt kan bli Umeås nästa stora tränarexport. Hans ledarstil ger resultat och under 2019 har det gått bra för Umeå FC:s akademi. P17-laget spelar i pojkallsvenskan, division II-gänget är Umeås tredje bästa lag och flera spelare har tagit plats i Umeå FC:s superettantrupp efter flera år i akademin.

Årets idrottsutövare: A3 Basket Umeå
A3 Basket är svenska mästare! Efter fyra raka SM-silver vann de sitt första SM-guld 2019 efter att ha besegrat Högsbo med 83–63 i den fjärde finalmatchen. Det är första gången ett basketlag i Umeå vinner SM-guld.

Årets idrottsutövare: Moa Lundgren, IFK Umeå längdskidor
Under 2019 har Moa slagit sig in i ett av världens tuffaste skidlandslag. Vintern 2019 vann hon SM-silver i teamsprint, guld i U23VM och ett antal pallplaceringar i världscupen. Utöver detta vann hon även SM-silver i terränglöpning på 10 km. Moa har verkligen visat upp ett brett register under 2019 i både distans, sprint och löpning.

Årets eldsjäl: Kjell Forssell, Botsmark SK
Kjell har varit engagerad i skidspårspreparering i Botsmarkbygden i över 20 år och är någon som Västerbottens-Kuriren, med all rätt, kallar för en spårmästare. Det är tack vare Kjell som det klassiska 7-milaloppet år efter år har kunnat genomföras på väl preparerade, fina spår. På egen hand har även Kjell förverkligat Umeå kommuns enda skidskyttebana i anslutning till elljusspåret i bygden.

Lång och trogen tjänst: Alf Söderlund, Rödåbygdens IK
Alf är sedan länge spindeln i nätet i många av de arrangemang som sker i Rödåbygden. Han är drivande i frågor som rör såväl idrottsföreningen som byautveckling. Rörelserikedom, gemenskap och delaktighet är ord som kännetecknar engagemanget och drivkraften i hans arbete. Skidspåret i Rödåbygden ligger honom varmt om hjärtat och elljusspåret på 7 km håller toppklass från att det blivit vitt på marken.

Lång och trogen tjänst: Bo Andersson, IKSU
I januari 2020 gick Bo i pension vilket innebar 41 år i tjänst hos IKSU. Bo har bland annat hunnit med att vara en aktiv spelare i föreningens volleybollaget, haft hand om turneringsverksamheten samt varit en viktig och uppskattad kugge vid bygget av IKSU. Senaste åren har Bo arbetat som fastighetschef. Engagemanget hos Bosse, som alltid sett till medlemmarnas och verksamhetens bästa, är enorm.

Kontakt

Ari Leinonen (S)
ordförande
fritidsnämnden
070-567 92 14
ari.leinonen@umea.se

Lennart Johansson (M)
vice ordförande
fritidsnämnden
070-330 37 45
lennart.johansson@umea.se

Peter Hörnemalm
avdelningschef
Föreningsbyrån
070-299 17 05
peter.hornemalm@umea.se