Startsida Umeå kommun

Tavelsjöleden börjar vid Väven

Vandringsleden Tavelsjöleden har förlängts med en ny sträcka på cirka 13 kilometer och börjar nu inne i centrala Umeå, vid Väven. Hela leden är tydligt skyltad.

Den nya sträckan av Tavelsjöleden startar vid älven nedanför Väven, i hörnet av parkeringen. Leden följer strandpromenaden västerut till bryggorna vid Lundåkern där den viker av och i stället följer Tvärån. Sedan går leden förbi Rödäng och Rödberget, ut över åkrarna och hagarna mot Forslunda och Hamptjärnsberget. När man följt väg 363 ett par hundra meter går man upp på en viadukt som leder in i skogen, där är det cirka 2 kilometer kvar till Hamptjärnsstugan.

När leden går längs gång- och cykelvägar är den markerad med små skyltar på stolpar och vid korsningar och svängar finns pilar på den orangea reflexen. I skog markeras leden med en liten stående skylt på röda stolpar och orange färg på träd.

Den nya delen av leden är knappt 13 kilometer lång. Vill man inte gå samma väg tillbaka kan man välja att följa den gamla leden till Regementet. Sträckan mellan Hamptjärn och Regementet är cirka 4 kilometer lång.

Kontakt

Patrik Wivstad
samordnare Friluftsliv
090-16 16 12
073-637 53 49
patrik.wivstad@umea.se

Mer information

Läs mer om Tavelsjöleden

Karta över Tavelsjöleden (Välj kartskikt Kultur och fritid – Fritid, markera Vandringsleder. Här visas även Hälsans stig som går över älven och mot Strömpilen.)

Andra vandringsleder och strövområden