Startsida Umeå kommun

Bidrag, stöd och stipendier

Umeå kommun erbjuder olika former ekonomiskt stöd till kommunens föreningar. Det finns stöd som riktar sig till bland annat idrottsföreningar, politiska ungdomsförbund, etniska föreningar, mångfaldsarbete, kulturarrangemang, internationellt utbyte och pensionärsföreningar. Alla typer av bidrag har olika regler för redovisning.

Hur går det till att söka bidrag?

Undrar du hur det går till när du ska söka bidrag? Vad kan jag få bidrag för? Vem kontaktar jag? Hur tas ett beslut? I filmen ovan får du veta hur det går till att söka bidrag.

Samtliga bidrag och regler

Använd länken nedan för att komma till en fullständig beskrivning av vilka bidrag som är möjliga att söka och vilka kriterier som krävs.

Umeå kommuns stöd till föreningslivet

För att få mer information om våra bidragstyper, kontakta någon av föreningsbyråns handläggare.

Sök bidrag direkt på webben via Umeå kommuns blankettbank

Du kan spara blanketten och dela den med andra i föreningen innan ni skickar in den genom att logga in i Mina ärenden med bank-id. Vilken blankett du ska använda står i bidragsreglerna. Har du problem med att fylla i någon blankett, ta kontakt med föreningsbyrån så hjälper vi dig.

Aktivitetsbidrag och lokalstödet söks däremot i ett eget system, Aktivitetskort på nätet (Apn). För att kunna ansöka om bidrag krävs att föreningen har fått en inloggning från Föreningsbyrån. Är du intresserad av bidragen och hur man ansöker kan du läsa mer här.

Stiftelser och fonder

Det finns många andra bidragsgivare än Umeå kommun. Vi har samlat några av dem i en lista.

Kontakt

Föreningsbyrån
090-16 10 00 (växel)
fritid.bidrag@umea.se

Att söka bidrag
Har du en bra idé?
Bild på idé

Vi på föreningsbyrån gillar idéer. Kontaka oss för att få stöd att förverkliga din idé.

Sidan har granskats 2019-06-10

Sidans kortadress: www.umea.se/foreningsbidrag