Startsida Umeå kommun
en grupp barn som tränar kampsport

Boka anläggningar och lokaler

Vem som helst kan ansöka om och att boka lokaler och anläggningar i Umeå kommun. Ansökan är öppen för föreningar, privatpersoner och företag. Vill du ansöka om återkommande tider i kommunens lokaler och anläggningar, fyll i och skicka in blankett ansökan om lokaltider till kommunen. Sista dag för ansökan är normalt 30 april för kommande inomhussäsong. Om du är ledare i en förening, lämna dina önskemål om återkommande lokaltider via föreningen.

Boka enstaka tider

Enstaka tider går att boka av alla när som helst under året. Sök gärna upp anläggningen du vill boka och se om det finns några lediga tider som passar i service- och bokningsguiden

Kontakta sedan lokalbokningen för mer information.

Läs mer om lediga tider och om hur du bokar lokal

Läs mer om hur du avbokar

Återställ lokal

Alla som hyr en lokal ansvarar för att den återställs och städas innan den bokade tiden är slut. Om ni mot förmodan inte gör det, debiteras ni för detta. Läs våra nuvarande avgifter på sidan för taxor och avgifter.

Om ni upptäcker att det är dåligt städat eller undanplockat när ni kommer är det viktigt att ni meddelar detta så att ni inte drabbas av någon annans avgift. Läs mer i de allmänna villkoren.

Hur går fördelningen av tider till?

I mitten av juni får du som har lämnat in en ansökan ett beslut om fördelning av tider. Du får en sammanställning som visar fördelade tider för respektive aktivitet. Om du har behov av att internt fördela beslutade tider, till exempel inom din förening, ska en redovisning skickas tillbaka till Umeå kommun. Interna omfördelningar mellan olika aktiveteter får inte förekomma utan godkännande av Umeå kommun. Avsteg från detta kan innebära att du förlorar fördelad tid.

Föreningsbyrån fördelar

Föreningsbyrån ansvarar för att säsongsvis fördela tider och hyra ut Umeå kommuns idrottshallar och anläggningar till föreningar, organisationer och allmänhet. Vilka mål och kriterier som ligger till grund för den årliga fördelningen beslutas av fritidsnämnden. Fritidsnämnden fastställer även vilka taxor och avgifter som gäller.

Kontakt

Lokalbokningen, Föreningsbyrån
fritid.bokning@umea.se

Vi tar helst emot frågor via mejl, men vill du ändå ringa kan du göra det vardagar klockan 10.00–12.00

Telefon: 090-16 18 55

Hitta lokaler och tider

Sök anläggningar och lediga tider i
service- och bokningsguiden

Sidan har granskats 2019-11-12

Sidans kortadress: www.umea.se/anlaggningar