Startsida Umeå kommun

Skridskoåkning

I Umeå kommun kan du åka skridskor på väldigt många ställen. Det finns ett stort utbud av spolade isbanor som oftast hittas vid en skola. Dessutom kan vi erbjuda skridskoåkning i ishallar.

Hitta tider för friåkning för allmäheten i ishallar och på Nolias bandyplan

Spolade isbanor

Så fort vädret tillåter det så spolas isbanor upp, dock tidigast 1 december. Isbanorna är öppna dygnet runt och under skoltid används de främst av skolan. Innan du besöker en isbana kan du fundera över hur vädret varit den närmaste tiden. Har det snöat mycket kan plogningen kanske inte hunnits med. Du kan läsa mer om prioriteringarna under "Mer information".

På Nolia idrottscentrum finns en bandybana, en riktigt stor isbana, uppspolad. Till skillnad från de andra isbanorna får du bara åka där när banan inte är bokad. Du kan se när den är ledig i Service- och bokningsguiden som du hittar under "Hitta isbanor".  

Ishallar

I A3 Arena och på Nolia idrottcentrum finns det möjlighet att åka skridskor inomhus. I ishallarna är det många av Umeås hockeyföreningar som har träningar vilket innebär att det bara är vissa tider som är tillgängliga för allmänheten. Vilka tider det är hittar du i Service- och bokningsguiden under "Mer information".

Kontakt

Camilla Lundberg
enhetschef
A3 Arena
Umeå kommun
090-16 16 34
camilla.lundberg.2@umea.se

Sofia Åström
enhetschef
Nolia idrottscentrum och isbanor
Umeå kommun
090-16 54 02
sofia.astrom@umea.se

Isbanor

Välj de isbanor du är intresserad av och bli prenumerant på vår SMS-tjänst

Du kan också ladda ner fritidsappen till din mobiltelefon.

Fritidsappen i Appstore (Apple-enheter)

Fritidsappen på Google Play (Android-enheter)

Sidan har granskats 2019-01-07

Sidans kortadress: www.umea.se/isbanor

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Kontaktvägar

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.