Startsida Umeå kommun
Familjeskoj på sommarturné

Badsommar 2020

Ta med familj och vänner eller kom solo och häng hos oss på våra utebad i sommar! Det blir poolparty, tävlingar, tipspromenad, bus med våra maskotar, wokafton, geocaching, träningspass, simträning med simlärare och mycket mer. Utbudet kan variera mellan olika utebad. Läs mer om varje aktivitet i listan nedan.

Liksom sommaren är denna sida sprallig och levande - håll dig uppdaterad om eventuella förändringar här eller på sociala medier. Vid dåligt väder, mycket besökare eller andra oförutsedda händelser kan vissa aktiviteter ställas in. Håll uppsikt här eller på badens sociala medier för eventuella förändringar. Vi hoppas på en varm och solig sommar!

Välkommen till poolparty och starta din helg på bästa sätt! Med en känslan av sydligare breddgrader kan du bada och leka eller bara sitta och njuta under tonerna av härligt sommrig musik.


Tillfällen
Alla fredagar hela sommaren!

 • Umelagun - från kl 16
 • Obbolabadet - från kl 14
 • Vallabadet - från kl 14

Med en hink i ena handen och spade i den andra går startskottet till Umelaguns alldeles egna sandslottävling. Tävlingen sker på Nydala strand. Ni tävlar i lag och har 90 minuter på er att göra det snyggaste sandslottet. Lycka till!

 

Tillfällen

Samling kl 12 på Nydala strand följande torsdagar:

 • 17 juli
 • 24 juli
 • 31 juli
 • 6 augusti

 

Vi vill inte att era konstverk regnar bort, därför ställs tävlingen in vid risk för regn.

De fantastiska feriearbetarna Gatumusikanterna kommer till Nydalabadet fö̈r att förgylla sommaren med musik. Gatumusikanterna är precis vad det låter som, de spelar och sjunger. Gatumusikanterna genomförs i ett samarbete mellan Medborgarskolan och Umeå kommuns ferieverksamhet. 🎤

Tillfällen

Datum: vardagar vecka 26-27, 29-30 och 32-33.
Tid: kl 9.30 och 10.30.

Fiskeskola med tips för fiskelycka

Du kanske är en person som tycker om att fiska men vill lära dig mer? Eller är du kanske en person som aldrig testat? Oavsett vad du har för tidigare erfarenhet är du välkommen till dagens aktivitet där du har möjlighet att lära dig mer om hur du knyter fiskeknutar, hur det känns att kasta med ett tävlingsfiskespö, testa att göra tafsar med mera. Fiskeskolan är på land och den är gratis. Inget inträde till badet krävs. 

Tillfällen

 • 23 juni kl 9-15, Nydalabadet
 • 24 juni kl 9-15, Nydalabadet
 • 25 juni kl 9-15, Nydalabadet
 • 1 juli kl 11-16, Obbolabadet
 • 2 juli kl 11-16, Vallabadet

Alla som deltar får 20% rabatt på Jaktia’s hela fiskesortiment fram till 31 augusti.


Vattenpolo med Umeå simsällskap

Lär dig mer om sporten vattenpolo och prova på att spela och göra övningar. Alla från 7 års ålder och upp till 20 år är välkomna och man får delta hur många gånger man vill! Det finns tre duktiga och kunniga instruktörer på plats som kommer att leda aktiviteten. Inträdet till Umelagun kostar, men vattenpolon är gratis. Aktiviteten arrangeras av Umeå simsällskap i samarbete med Umeå kommun och Svenska simförbundet.

Tillfällen

Umelagun, vecka 27-29.
Måndagar-torsdagar kl 11-16 och fredagar kl 11-15.


Undervattensrugby med SDK isbjörnarna

INSTÄLLT - Underattensrugbyn är inställd på grund av skada.


Lär dig mer om sporten undervattensrugby och prova på att spela och göra övningar. Aktiviteten arrangeras av SDK isbjörnarna i samarbete med Umeå kommun.

Tillfällen

Torsdag 6 augusti kl 14-16 på Umelagun.

Tävla med vännerna eller familjen i Kalle Kaos! Tävlingen går ut på att på att lagvis slå en tärning, hitta numrerade uppdrag och utföra dem så snabbt som möjligt. Försten till 40 vinner. 🤸‍‍ Lycka till!


Tillfällen

Vallabadet - vid dåligt väder! 

Obbolabadet - start 30 juni kl 13, resten av sommaren vid dåligt väder.

Umelagun - vid dåligt väder!

Umelagun goes charter med All inclusive

All inclusive för 250 kr
barn upp till 12 år 200 kr

Fri mat, dryck, kaffe, mjukglass & slush för en person under en dag till kl 16. Entré till Umelagun ingår. Hemester när den är som bäst!


Färdigpackad picknickkorg på Nydala

Bra start på dagen med färdigpackad brunchkorg! En regäl smörgås, en juice, kaffe och en yoghurt med granola. Brunchkorg på Nydala kan köpas från kl 8 från restaurangen RE:AL vid Nydalabadet. Pris 69kr/korg.


Thaiwok

Låt dig väl smaka av thailändsk wok på Nydala. Slå dig ner på en närliggande strand eller ta med dig maten in till Umelagun. Pris 9kr/korg. Smaklig måltid!

Tillfällen

15 augusti, Nydalabadet

Under sommaren kan du låna spel så som kubb och boccia att spela med familjen eller vännerna. Passar perfekt när solen går i moln eller de skrynkliga fingrarna ska torka en stund innan nästa bad. Lämna id eller liknande som pant.

 

Obbolabadet
Här kan du låna boccia, kubb, stort plockepinn, racketar med boll, yogamattor och en liten bebispool.

Vallabadet
Här kan du låna boccia, kubb, racketar med boll och yogamattor.

 

Umelagun
Här kan du låna kubb, racketar med boll och yogamattor. Utlåning sker från restaurangen RE:AL vid Nydalabadet. På området finns även fritidsbanken som lånar ut allt möjligt så som spel, bandymål, flytredskap, gummibåtar och flytvästar.

Digital tipsrunda

Ta en promenad, liten cykeltur eller joggingtur och utmana dig själv i våra digitala tipsrundor. Lycka till!

 1. Ladda ner appen Tipsrundan på din smartphone.
 2. Öppna appen och scanna en av qr-koderna under rubriken QR-koder för digital tipsrunda.
 3. Skriv in din mailadress som användarnamn – sedan är du igång! Appen är GPS-baserad så du kommer få upp en karta där de olika frågorna är digitalt utplacerade. Tryck på de numrerade nålarna i tur och ordning för att få riktningen till nästa fråga.
 4. Svara på alla tipsfrågorna och du är i mål!

Deltagande sker på egen risk. Var rädd om dig och se upp i eventuell trafik!


Yogaövningar på instagram

Följ Umelagun på instagram och få tips på yogaövningar. Övningarna varierar från enkla enskilda övningar till svårta utmanande övningar för två. Tips kommer varje vecka hela sommaren!


Instagramtävling

Tre veckor under juli har du möjlighet att vinna fribiljetter till utebaden Umelagun, Vallabadet och Obbolabadet! Läs mer på badens instagram @umelagun, @vallabadet och @storsjohallen_holmsund. Lycka till! 

Några tillfällen under sommaren har du möjlighet att få tips och råd från en av våra duktiga simlärare på Umelagun och på Vallabadet. Simläraren är på plats ca en timme beroende på antal deltagare. Alla är välkomna, oavsett ålder eller förkunskap i simning.

 

Tillfällen

Umelagun - 29/6, 6/7, 13/7, 20/7 kl 16

Vallabadet - 29/6, 6/7, 13/7, 20/7 kl 15.30

De fantastiska feriearbetarna Glädjespridarna kommer till Nydalabadet fö̈r att förgylla sommaren. Glädjespridarna sysslar med rörelse och balansträning för alla åldrar.  Glädjespridarna genomförs i ett samarbete mellan Medborgarskolan och Umeå kommuns ferieverksamhet. 🌼

Tillfällen

Datum: 22-26 juni och 29 juni - 2 juli
Tid: kl 13. 14 och 15.

Bada säkert

Tänk på det här när du besöker badet:

 • Var noga med handhygienen
 • Undvik trängsel
 • Håll avstånd
 • Uppdatera dig om myndigheternas rekommendationer
 • Välkommen att bada och simma hos oss om du känner dig frisk
QR-koder för digital tipsrunda
QR-kod för tipsrunda, Umelagun

Scanna för Umelaguns tipsrunda

QR-kod för digital tipsrunda, Obbolabadet

Scanna för Obbolabadets tipsrunda

QR-kod för digital tipsrunda, Vallabadet

Scanna för Vallabadets tipsrunda

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus

Sidan har granskats 2020-08-06

Sidans kortadress: www.umea.se/Badsommar