Startsida Umeå kommun
Seniorträning på Nolia

Bad och träning för dig som är senior

På Umeå kommuns badanläggningar erbjuder vi många olika aktiviteter, både i vatten och på gym. Du kan läsa mer om varje anläggnings aktiviteter på deras webbsidor, se länkar under "Mer information".

Cirkelträning på Nolia

Två dagar i veckan, tisdagar och fredagar, från och med 15 oktober kan du som är 65 år eller äldre träna kostnadsfritt i friidrottshallen på Nolia. Du har där möjlighet att vara med på ledarledd cirkelträning eller att testa olika friidrottsgrenar. På plats finns ledare som inspirerar och hjälper till att anpassa rörelser efter behov. Du behöver inte anmäla dig i förväg.

  • Tisdagar kl. 11–12 mellan 15 oktober och 10 december
  • Fredagar kl. 12–13 mellan 18 oktober och 13 december

Rabatt på årskort för dig som är 75 eller äldre

Under 2019 får du som är 75 år eller äldre ytterligare 10 procent rabatt på årskort på Navet, Storsjöhallen och Sävar simhall. Rabatten gäller på de redan rabatterade priserna för seniorer. För att köpa ditt rabatterade kort, besök den anläggning du vill simma och/eller träna på.

Kostnadsfri gymträning på Sävar simhall onsdag

Varje onsdag klockan 10.30–11.30 kan du som är 65 år träna kostnadsfritt på Sävar simhalls gym. Ingen personlig tränare på plats men det finns personal i närheten av gymmet om du har frågor.

Gäller perioderna januari–maj och september–december 2019, med undantag för röda dagar.

Träna hemma med YouTube

Sofia Eriksson, friskvårdskoordinator på Navet, har satt ihop ett träningsprogram på YouTube som passar dig som vill kunna träna hemma.

Se hela träningsgrogrammet

Kontakt

Therese Dahlberg
arbetsledare friskvård
Umeå kommun
070-996 25 71
therese.dahlberg@umea.se

Mer information

Sidan har granskats 2019-11-21

Sidans kortadress: www.umea.se/seniortraning