Startsida Umeå kommun
Tjej som åker vattenrutschkana

Bassänger

På Umelagun hittar du flera olika typer av bassänger och aktiviteter. Här finns någonting för alla!

25:an
En 25 m motions-/träningsbassäng med sex banor och startpallar. Djupet varierar mellan 110 och 180 cm och temperaturen är 26–28 grader. Här finns det alltid plats för motionssim.

Stranden
Stranden sluttar långsamt nedåt till 160 cm djup. Här finns olika aktiviteter som vattenkanoner, bubblor och jetar. Temperaturen ligger mellan 26 och 28 grader.

Lagunen
En stor rund bubbelpool med 28–30-gradigt vatten.

Barnpool
Här kan de små barnen roa sig med gungor och vattensprutande djur och figurer. Vattnet är varmt och skönt, 28–30 grader.

Bubbelpool
Fyra stycken små runda pooler där vattnet är 28–30 grader. Den största har bubblor och massagestrålar. Djupet är 70–95cm.

Kanalerna
Kanalerna binder samman 25:an och Stranden och gör att du kan simma en längre sträcka. Om du blir trött kan du vila på bubbelbänken.

Vattenrutschkanor
Utmana en kompis på vattenrutschkanerace! Det finns två stycken, en lite längre och lugnare, "Spiralen", och för den som vågar :"Fritt fall". Båda har automatisk tidtagning.

Kontakt

Umelagun
Nydalasjön 10, Umeå
090-16 55 55
navet@umea.se

Karta

Mer information

Direktiv för sommaren 2020

Utomhusbad har enligt folkhälsomyndighetens direktiv inga begränsningar när det gäller antal besökare. Dock måste vi alla ta ansvar och hålla avstånd av omtanke för varandra. Om personalen upplever att det inte är möjligt för besökare att hålla avstånd till varandra kan därför insläppet till badet tillfälligt stängas. Entré till badet kommer öppna så snart som det är möjligt.

En riktig badsommar

Under sommaren kommer det hållas aktiviteter för stora och små på Umelagun, Obbolabadet och Vallabadet. Det blir poolparty, tävlingar, tipspromenad, tips från simlärare med mera. Läs mer om sommarens roliga aktiviteter.

Kontantfritt

Umelagun är kontantfritt. Även restaurangen på Nydalaområdet är kontantfri. Hos oss kan du betala med kort och swish. 

Bada gratis med Händer på lovet-kortet

Delar av sommaren badar du som går i grundskolan gratis i vårt utebad med Händer på lovet-kortet. Kortet gäller 13-28 juni och 3-16 augusti.

Händer på lovet

Träning online

Tips till dig som håller dig hemma men ändå vill hålla igång: Häng med på Storsjöhallens roliga live-streamade träningspass som du kan göra hemma.

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus