Startsida Umeå kommun
Två barn med cyklop badar i en bassäng.

2020-03-27
I nuläget finns inga särskilda restriktioner gällande simhallar angående coronavirusets spridning och Umeå kommuns bad har öppet enligt vanliga öppettider tills vidare.

Läs mer information om virusspridning och Umeå kommuns bad.

 Vallabadet, Hörnefors

Vallabadet är ett familjevänligt bad med möjligheter till motion och avkoppling för alla åldrar.

För dig som vill simma lugnt finns vissa dagar banor reserverade för motionssim och på söndagar och måndagar är vattnet extra varmt, 32–33°. Här finns vattenleksaker och liten rutschkana i barnbassängen (barnbassängen är just nu stängd på grund av vattenskada).

I kiosken säljer vi godis, glass, varma chips, läsk, kaffe samt toast och pannkaka med sylt. Vi har även engångsbadblöjor, simglasögon, simpuffar och badkläder med mera till försäljning.

Barn som vill bada utan sällskap av vuxen måste vara 9 år fyllda eller gå i årskurs 3 och vara simkunnig. Med simkunnig menar vi att du kan hoppa i på djupt vatten, få vatten över huvudet, ta dig upp till ytan och därefter simma 50 meter med valfritt simsätt.

Kontakt

Vallabadet
Industrivägen 8, Hörnefors
0930-291 90
vallabadet@umea.se

Mer information

Till bokningssidan för gruppträning och kurser

Vi finns på facebook
Vi finns på instagram

Nyheter

Förändring Aqua 30 

Aqua 30 på tisdagar är inte längre gratis för dig som fyllt 65 år. Detta gäller tillsvidare pga rådande läget gällande spridningen av codiv-19. Träningspasset var tidigare subventionerad för seniorer av äldrenämndens seniorsatsning "rörelserikedom för seniorer" men tills vidare är denna subventionering borttagen för att inte bidra till eventuell ohälsa i gällande målgrupp.


Barnkalas

Ibland blir det trångt att ha kalas hemma. Boka hela badet och fira tillsammans här istället! Läs mer om att hyra Vallabadet.


Ny barnbassäng och bubbelpool

Nu har vi en ny barnbassäng hos oss på Vallabadet. Även vår bubbelpool är helt nyrenoverad. Välkomna!

Kontantfri betalning

Vallabadet är ett kontantfritt badhus! Hos oss kan du betala med kort eller swish.

Sidan har granskats 2020-03-27

Sidans kortadress: www.umea.se/vallabadet