Startsida Umeå kommun

Kulturcentrum för barn och unga

Kulturcentrum för barn och unga är en verksamhet som drivs av Umeå kommun. Här ryms teatergruppverksamhet, skapande ateljéarbete, kulturpedagogiska projekt, Kultur i skolan och förskolan, utbildning för pedagoger och sist men inte minst Skapande lördagar.

Pop-up kulturskola

Kom och träffa Umeå Kulturskola i sommar! Vi har packat en väska full med roliga aktiviteter och besöker områden och byar under sommarens två första och två (näst)sista veckor!. Kom förbi och prova på cirkuskonster, prova på graffiti, filma med stop-motion teknik, gör kollage eller skapa dig en egen teatermask! Det blir olika aktiviteter olika veckor!

Sagorum för alla

Sagorum för alla

Barngrupper från förskolor, familjedaghem, skolor och särskolor är välkomna att låna våra lokaler. Här kan ni tillsammans med barngruppen klä ut er i vår fullproppade teatergarderob, skapa äventyr och leka tillsammans i vårt spännande sagorum.

Teatergrupp

Våra teatergrupper

Vill du ägna din fritid åt teater? Är du sugen på teaterlekar, dramaövningar och roliga improvisationer? Vill du vara med i en pjäs och kanske framträda inför publik? Då är Kulturcentrum för Barn och Ungas verksamhet "Teatermagasinet" något för dig!


Ansök till teatergrupp samt återanmälan

Ansökan är öppen fram till 20 juni!

söndagslabbet

Söndagslabbet

Söndagkvällar har vi lediga tider för kulturgrupper som har behov av att låna lokaler

Kontakt
Hamnmagasinet, V Strandgatan 4

Kulturcentrum för barn och unga finns i Hamnmagasinet, Västra Strandgatan 4, med entré från älvssidan av huset.

Öppettider, kontoret:
Vardagar klockan 8.30–16.00

Teatergruppstider:
Måndag–fredag,
klockan 15.30–21.00

Schema för teatergrupper

Kontakt/personal

Återanmälan

På grund av organisations-förändringar sker återanmälan till teatergrupp detta år via Musikskolans system. Klicka på ”Teater” i vänster meny för att komma rätt!

Återanmälan är öppen fram till 27 maj.

Tyck till om Skapande lördag

Har du besökt Skapande lördag under hösten? Hjälp oss att bli bättre genom att besvara vår enkät: Länk till enkät

Skapandelödagsbild
På gång!
Skapandelödagsbild

Ursäkta röran...

Vi bygger kulturskola!

Under 2019 strävar Kulturnämnden mot att skapa en sammanhållen kulturskola i Umeå kommun. Kulturcentrum för Barn och Unga och Umeå Musikskola är de verksamheter som i dagsläget planeras slås samman för att bilda Umeå Kulturskola.

Syftet med bildandet av en kulturskola är att skapa en tydlig väg in för barn och unga i den kulturskoleverksamhet som Umeå Kommun erbjuder. Det teater- och musikutbud som i dag finns hos Kulturcentrum för Barn och Umeå Musikskola, kommer i framtiden presenteras gemensamt hos Umeå Kulturskola tillsammans med fler kulturella uttrycksformer för barn och unga.

Sidan har granskats 2019-06-24

Sidans kortadress: www.umea.se/kulturcentrum