Startsida Umeå kommun
Pop-up kulturskola

Pop-up Kulturskola

Kom och träffa Umeå Kulturskola i sommar! Vi har packat en väska full med roliga aktiviteter och besöker områden och byar under sommarens två första och två näst-sista veckor!. Kom förbi och prova på cirkuskonster, prova på graffiti, filma med stop-motion teknik, gör kollage eller skapa dig en egen teatermask! Det blir olika aktiviteter olika veckor!

Undersamma tid håller även Hamnmagasinet öppet mån-fre kl. 10:00-15:00

Vecka 31-32

Den senare delen av sommaren fortsätter vår turné! Kom förbi oss i ditt egna bostadsområde och prova på någon av alla spännande aktiviteter!


v. 31

29 juli Centrala stan: Hamnmagasinet
30 juli Holmsund: Storsjöskolan
31 juli Grubbe: Bibliotek
1 augusti Mariehem: 7an Mariehems centrum
2 augusti Centrala stan: Hamnmagasinet

v.32

5 augusti Centrala stan: Hamnmagasinet
6 augusti Yttersjö: Holken
7 augusti Kassjö: Bygdegård
8 augusti Centrala stan: Hamnmagasinet
9 augusti Centrala stan: Hamnmagasinet

Djur i kostym

Med torrpastell, flaskfärg, bilder skapar vi kollage på grundat papper. Skapa poesi till din bild och låt djuren komma till tals!

 

Teatermask

Skapa din egna teatermask av dekorgummi och dekorera den med paljetter och fjädrar mm. Prova den gärna sedan på vår lilla scen tillsammans med våra festliga teaterkostymer!


Slöjd!

Vi har packat en väska full med ull i olika färger! Prova på att tova med nål eller vatten! Kanske blir det en nyckelring, ett smycke eller något helt annat! prova dig fram


Prova på cirkuskonster
Här får du prova på smått och gott från cirkusvärlden! Jonglering, balans och akrobatik! Det finns något för alla typer. Prova, utforska, var kreativ och framförallt - lek!


Graffiti

Prova på graffiti! På plats finns inte bara sprayburkar i massor, utan även Danne som delar med sig av sina bästa tips och trix!


Kulturcentrum sommar café

Öppet på Hamnmagasinet i sommar

v.25-26 samt v.31-32

Under sommaren är vi inte bara ute på turné utan caféet är öppet likt tidigare somrar och det finns även en ledare på plats i sparken för den som vill åka skateboard. Öppet måndag till fredag 10:00-15:00

Café

Välkommen till Umeås familjevänligaste café! Under sommaren har vi öppet klockan 10:00-15:00! Kom och häng i en hängmatta eller spela brädspel medan du fikar eller äter lunch!


Skapande

Under sommaren kommer konstnären Johan finnas på plats för dig som vill rita/bygga/skapa! Det blir olika skapande-projekt beroende på väder och inspiration!

Skate sparken 2019

Skejt

Prova på att åka skateboard med Alexander i skateparken ”Sparken”. Alla mellan 7–15 år är välkomna avsett tidigare erfarenhet, och bräda finns att låna. Nybörjare får en introduktion och hjälp att komma i gång och de som redan kan åka kan få tips och råd för att bli ännu bättre! Måndag till fredag kl. 10:00-15:00

Mer information

Camilla Freedman
Tf. enhetschef
090-16 59 61
camilla.freedman@umea.se

 

 

Kolla in kommunens lovkalender:
www.umea.se/handerpalovet

Pop-up affisch