Startsida Umeå kommun

Företagslots och evenemangslots

Vad gör företagslotsen?

Företagslotsen hjälper dig som är företagare i mötet med kommunens olika verksamheter. Lotsen ger dig vägledning och samordnar dina kontakter med kommunen.

Här behöver du från början bara kontakta en person i kommunen, även om ditt ärende spänner över flera verksamheter. Enkelt och bra!

Vill du också ha en kaffe?

Vi vill träffa dig!

Umeå kommun Näringsliv har till uppgift att förbättra förutsättningarna för företagen i kommunen och regionen. Vi vill träffa dig som företagare, företagsledare och din verksamhet för att få veta vilka utmaningar som ni har. Vill du dricka kaffe med oss? (Te eller vatten går självklart också bra).

Läs mer om kaffedialogen här

Vad gör evenemangslotsen?

Evenemangslotsen hjälper dig som är arrangör med dina kontakter med kommunen, både när det gäller tillstånd och andra frågor.

Evenemangsguiden, som är en sammanställning av arrangemangsplatser, hjälper dig hitta rätt i arrangemangsstaden Umeå. Vilka platser och lokaler finns det och vem ska du kontakta för mer information?

Läs mer i evenemangsguiden

Tillståndguiden

Tycker du det är svårt att få en överblick över tillstånd som behövs? I tillståndsguiden kan du läsa mer om dem. Tveka inte att höra av dig om det är något du funderar över.

Läs mer i tillståndsguiden

Annan information

Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket har samlat information och tjänster från myndigheter för dig som driver eller vill starta företag: www.verksamt.se. På Verksamt finns även en checklista som är en hjälp för dig som ska starta restaurang.

En bil och mikrofon

Go, företagare, go!

Företagslotsen är en smidig väg för dig i dina ärenden hos kommunen.

Vi hjälper dig ut på
banan och hittar det snabbaste spåret, så att du kan köra ditt race.

Kontakta Företagslotsen

Sidan har granskats 2020-01-31

Sidans kortadress: www.umea.se/foretagslots