Startsida Umeå kommun

Företagslots och evenemangslots

Vad gör företagslotsen?

Företagslotsen hjälper dig som är företagare i mötet med kommunens olika verksamheter. Lotsen ger dig vägledning och samordnar dina kontakter med kommunen.

Här behöver du från början bara kontakta en person i kommunen, även om ditt ärende spänner över flera verksamheter. Enkelt och bra!

Vad gör evenemangslotsen?

Evenemangslotsen hjälper dig som är arrangör med dina kontakter med kommunen, både när det gäller tillstånd och andra frågor.

Evenemangsguiden, som är en sammanställning av arrangemangsplatser, hjälper dig hitta rätt i arrangemangsstaden Umeå. Vilka platser och lokaler finns det och vem ska du kontakta för mer information?

Läs mer i evenemangsguiden

Tillståndguiden

Tycker du det är svårt att få en överblick över tillstånd som behövs? I tillståndsguiden kan du läsa mer om dem. Tveka inte att höra av dig om det är något du funderar över.

Läs mer i tillståndsguiden

Annan information

Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket har samlat information och tjänster från myndigheter för dig som driver eller vill starta företag: www.verksamt.se. På Verksamt finns även en checklista som är en hjälp för dig som ska starta verksamhet.

Kontakt

Företagslots
Umeå kommun
090-16 34 35
foretagslotsen@umea.se

Vill du hjälpa till?

Har du idéer om hur vi tillsammans kan stärka det lokala näringslivet under coronapandemin?
Hör av dig till Umeå kommun:
naringsliv@umea.se

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus

Sidan har granskats 2020-09-18

Sidans kortadress: www.umea.se/foretagslots