Startsida Umeå kommun

Arrangera evenemang:

Tänk på innan

När passar det?

Innan du bokar en lämplig plats och börjar planera ditt evenemang, ta reda på om det är andra liknande evenemang på gång. Undvik att liknande evenemang krockar med varandra. Se vilka evenemang som redan är planerade, till exempel i kommunens och turistbyråns kalendrar. Arrangörer tipsar själva om sitt evenemang, därför kanske inte alla evenemang finns med i kalendrarna.

Umeå kommun (alltomvasterbotten.se)

Visit Umeå (Umeå turistbyrå)

Evenemangskalkylator

Evenemangskalkylatorn hjälper dig att beräkna hur mycket mat, fika eller annat du behöver skaffa för att det ska räcka till alla som kommer på evenemanget.

Evenemangskalkylator

Tips för hållbara evenemang

Vi uppmuntrat arrangörer att genomföra så hållbara evenemang som möjligt vad gäller miljö, människor och ekonomi. Här är några tips till dig som arrangör:

 • Ideella föreningar kan kostnadsfritt anmäla sig till Pantameras föreningskoncept. Bra för kassan, bra för miljön.
  Pantameras föreningskoncept
 • Kom ihåg att fråga efter kärl för sortering av avfall när du kontaktar de som ska hantera soporna.
 • Rekommendera att besökare åker buss till evenemanget, visa vilka linjer som passar bäst och länka till tidtabeller.
 • Servera ekologiskt och rättvisemärkt kaffe och bananer. Glöm inta att tala om det. Ta eventuellt lite mer betalt. Kontakta kommunens samordnare för Fairtrade City-arbetet och få material som visar att ni jobbar med rättvisemärkta produkter, eller kanske få en Fairtrade-ambassadör på plats.
  Läs mer om Umeå Fairtrade city
 • Vill ni ta ett ordentligt hållbarhetsgrepp om ert evenemang, kontakta Gabriella Hed Vall på Visit Umeå så finns möjlighet att få hjälp med en grundlig nulägesanalys och åtgärdsplan.
  gabriella.hed-vall@visitumea.se
 • Välj en fråga som är viktig just för er och som ni kan skapa engagemang kring. Fokusera på att nå förbättring i den frågan. Glöm inte att tala om det ni gör så att deltagare, besökare och samarbetspartners också får möjlighet att engagera sig och bidra.

 

Evenemang i Umeå

Coronavirus

Råd från myndigheter/advice from authorities: www.umea.se/coronavirus