Startsida Umeå kommun

Väven

Väven, som ligger centralt i Umeå nära älven, är en plattform för kultur och upplevelser. I huset finns flera lokaler och ytor för evenemang, föreställningar och konferenser.  Det finns  till exempel rum för bild, form, matlagning, musik, digitalt skapande, möten och scener för framträdanden – stora som små.

Den största scenen, Vävenscenen, tar 400 sittande alternativt 1250 stående.

På P5, som ligger på plan fem i Väven, finns lokaler för möten, utbildningar och event. Här finns lokaler att arrangera allt ifrån små möten till möten för upp till 250 personer.

I Väven finns verksamheterna: Umeå stadsbibliotek, Umeå kommuns konstenhet, Kvinnohistoriskt museum, Folkets bio Umeå, DUÅ delikatesser, P5, Stora Hotellet, U&Me hotel, Kulturbageriet – ett hanverksbageri och kafé, restaurangen Gotthards krog och fiket Fika!

Förslag på evenemang

Teater- och dansuppsättningar, konserter, föreläsningar, debatter, stora och små möten med mera.

Fakta om platsen

ScenJa, flera
ParkeringBegränsad tillgång
BussförbindelseBra, ca 400 m till Vasaplan (knutpunkt för lokalbussar)
TillgänglighetJa, läs mer här
  
Kontakt

Bokning Väven
090-16 33 10  bokning.vaven@umea.se

Kontakt

Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå
090-16 10 00

Genvägar

Umeå är en kulturstad i Europa. Här finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid.
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare. Med gemensamma krafter skapar vi välfärd och samhällsnytta för kommunens invånare.