Startsida Umeå kommun

Vi vill träffa dig!

Umeå kommun Näringsliv har till uppgift att förbättra förutsättningarna för företagen i kommunen och regionen. Vi vill träffa dig som företagare, företagsledare och din verksamhet för att få veta vilka utmaningar som ni har. Vill du dricka kaffe med oss? (Te eller vatten går självklart också bra).

– Det spelar ingen roll om du har ett litet eller stort företag, i vilken bransch du befinner dig om företaget är nystartat eller har många år på nacken. Vi vill träffa dig för att få veta vad du står inför, vilka utmaningar du har och vad du vill Umeå kommun ska hjälpa dig med eller ska göra bättre, säger Peter Juneblad, näringslivschef, Umeå kommun.

Den privata sektorn i Umeå har växt kraftigt de senaste tio åren. En anledning är ett nära samarbete mellan kommunen, näringslivet, universiteten och andra aktörer. Umeå kommun Näringsliv har 14 anställda som har till uppgift att på olika sätt bidra till att tillväxten fortsätter. En grupp arbetar med omvärldsanalyser och strategier för att kommunens insatser ska vara relevanta, aktuella och möta den snabbt föränderliga omvärld som vi lever i. Kommunen bevakar också näringslivets intressen när det gäller kommunikationer och annan infrastruktur och arbetar med extern marknadsföring för att stärka Umeås attraktivitet.

Avdelningens näringslivsutvecklare och kommunens näringslivschef har fokus inriktat på att möta företag, att hjälpa dem med kontakter i kommunen, och ta emot synpunkter på vad som kommunen kan förbättra.

– Med kaffekoppsdialogen vill vi skapa uppmärksamhet kring detta arbete och påminna dig som företagare, eller representant för företag och organisationer, om möjligheten att få den hjälp du behöver från kommunen, när du behöver det, säger Peter Juneblad.

Vill du träffa oss?

Fyll i formuläret nedan så kommer en representant från oss att kontakta dig.Umeå Näringsliv Facebook
Företagslotsen

Företagslotsen hjälper dig som är företagare i mötet med kommunens olika verksamheter. Lotsen ger dig vägledning och samordnar dina kontakter med kommunen.

Här behöver du från början bara kontakta en person i kommunen, även om ditt ärende spänner över flera verksamheter. Enkelt och bra!

Evenemangslotsen

Evenemangslotsen hjälper dig som är arrangör med dina kontakter med kommunen, både när det gäller tillstånd och andra frågor.

Evenemangsguiden, som är en sammanställning av arrangemangsplatser, hjälper dig hitta rätt i arrangemangsstaden Umeå. Vilka platser och lokaler finns det och vem ska du kontakta för mer information?

Läs mer i evenemangsguiden

Tillståndguiden

Tycker du det är svårt att få en överblick över tillstånd som behövs? I tillståndsguiden kan du läsa mer om dem. Tveka inte att höra av dig om det är något du funderar över.

Läs mer i tillståndsguiden

Annan information

Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket har samlat information och tjänster från myndigheter för dig som driver eller vill starta företag: www.verksamt.se. På Verksamt finns även en checklista som är en hjälp för dig som ska starta restaurang.

Sidan har granskats 2020-01-27

Sidans kortadress: www.umea.se/kaffedialog